Res med elegans och tradition

Det är något visst med de äldre bilder man ser av folk som reser. De har packat en koffert eller rejäl väska och är på väg någonstans. Det kan vara en inbillning och romantisering men det såg bättre ut förr. Dels så var de väskor och koffertar man använde snyggare än de trista plastväskor som är standard idag och människor såg överlag mer förväntansfulla ut inför resan. Gör resan lite elegantare genom att packa snyggt.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2015-07-30 09:39  |  Lästid: 3 minuter
Res med elegans och tradition

Dagens text kommer att handla om Globe-Trotter; ett av de företag som fortfarande håller fanan högt när det kommer till resande med stil.

Företaget grundades redan 1897 av David Nelken i Tyskland. Det flyttade i början av 1930-talet till England och Hertfordshire där det än idag verkar.

Mest kända är de för sina väskor i det man kallar vulkaniserad fiber. Det är en gammal brittisk metod från 1850-talet så bygger på att man pressar flera lager av pappersfiber mycket hårt. Tror det eller ej men det ger en otroligt god hållbarhet och en väska från Globe-Trotter hänger med väldigt länge. Väskorna tillverkas helt för hand i den egna fabriken enligt samma metoder som när de startade.

 

Res med elegans och tradition
Väskorna produceras än idag efter samma metod som när företaget grundades.

Deras goda rykte genom åren har gjort att massor av kända, framförallt brittiska, profiler använt deras resväskor. Kapten Robert Falcon Scott hade deras produkter på den kände Antarktiska expeditionen 1912 liksom Sir Winston Churchill år 1924 när han blev minister. Drotting Elizabeth II valde väskor från Globe-Trotter för sin smekmånad 1947 och har använt firmans varor sedan dess. Sir Edmund Hilary hade bagage från företaget när han nådde baslägret under hans bestigning av Mount Everest 1953.

 

Res med elegans och tradition
Globe-Trotterväska fodrad med ull.
Res med elegans och tradition
Weekendbag i Kanvas.
Res med elegans och tradition
Företagets flaggskeppsbutik i Mayfair, London.

Sedan några år tillbaka har man adderat lädervaror till utbudet. Man använder en närliggande fabrik som i 28 år tillverkat några av Englands absolut främsta lädervaror och som drivs av familjen Fitzpatrick. De tillverkar varor både i eget namn och skräddarsytt åt kräsna kunder över hela världen. Det kan vara allt ifrån privata lyxyachtägare som behöver något anpassat för sin båt till andra kände brittiska märken eller lyxhotell.

 

Res med elegans och tradition
Reseplånböcker i finaste utförande.
Res med elegans och tradition
Globe-Trotters samarbete med The Goring Hotel i London.
Res med elegans och tradition
Redo för att resa?
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta