Redo för hösten

Dagens text kommer att visa lite av de saker som jag kommer att personligen bära i höst. Huruvida man gillar detta eller inte är så klart subjektivt men jag är otroligt förtjust i dem alla. Överlag rör det sig om lite rustikare saker och varmare material som passar hösten väl.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2015-09-24 09:06  |  Lästid: 4 minuter
Redo för hösten

Normalt sett brukar vi inte vara så personliga här på Manolo i de texter vi publicerar. Undantaget är att jag i slutet av varje år brukar summera intrycken av vad som rent modemässigt påverkat mig mest under året. När denna text publiceras har jag haft semester, en period då jag för en gång skull inte fokuserar så mycket på skräddarsydda kavajer och handgjorda skor. Det är skönt med lite avkoppling och distans till modet som annars upptar en påtaglig del av min tid. 

När batterierna är laddade, håret klippt och skägget trimmat så vill jag inta hösten på bästa och framförallt snyggaste möjliga sätt. Under sommaren har en hel del saker införskaffats eller beställts i syfte att börja användas när hösten kommer. Det gäller ju att vara väl förberedd när mina absoluta favoritmånader är här, det vill säga september till början av november.

Att jag gillar tweed blir ganska påtagligt då detta material återkommer i flera av mina nya saker i höst. Först och främst har jag precis fått levererat en ny rutig tweedkavaj från en av mina skräddare. Det är en ledigare modell med utanpåliggande fickor och mjuk konstruktion. Tyget kommer från Johnstons of Elgin och är tillverkad i lammullsväv som väger 340 gr/m vilket gör det till precis lagom varm i den svenska hösten.

 

Redo för hösten
Tweedkavaj med tyg från Johnston of Elgin.

Jag har även införskaffat ett par hängslen i tweed som köptes hos skräddaren Zaremba bespoke. De är tillverkade åt Zaremba av specialisten Albert Thurston i ett tweedtyg med fiskbensmönster från Dugdale & Co. Dessa är väldigt lediga men kommer att se bra ut ihop med andra tweedplagg liksom flanell, manchester och mollskinn.

 

Redo för hösten
Hängslen från Albert Thurston för Zaremba Bespoke.

Sista saken ut i min tweedkavalkad är en specialbeställd slips från E.G Cappelli i Neapel. Då jag är 193 cm lång vill jag ha längre slipsar än normalt och måttbeställer dem därför ofta. Lagom till i höst köptes en mörkgrön slips i donegal tweed som med handrullade kanter. 

 

Redo för hösten
Slips i Donegal Tweed från EG Cappelli.

För mindre formella sammanhang och när kylan kommit, exempelvis när jag bär kängor, så är det skönt med lite varmare stumpor. Till i höst har jag införskaffat ett par röd/vita ifrån Bresciani som påminner kusligt mycket om en julstrumpa samt två par mönstrade från American Trench.

 

Redo för hösten
Varma strumpor från Bresciani och American Trench.

När vi ändå är inne på fötter så har precis mina senaste skor från Edward Green anlänt. Det blev ett par brogues i form av modellen Cadogan på den rundare 202-lästen och i färgen dark oak. En perfekt sko till flanellbyxor som jag bär 2-3 dagar i veckan under hösten/vintern. 

 

Redo för hösten
Edward Greens klassiker Cadogan på den runda 202-lästen.

En kul liten detalj som kommer att pryda mitt kavajslag är en pin från Eton bestående av ett rävhuvud. Jag är kusligt svag för allt vad rävar heter, vet inte varför. Jag lyssnar på Fleet Foxes, tycker att Wes Andersons film The Fantastic Mr Fox är just fantastisk, har rävmönster på näsdukar, slipsar, strumpor, kavajfoder. Håller Fox Bros som det främsta av tygväverier. Skyddar mig ifrån västkustregnet med ett paraply från Fox Ltd. Listan kan göras lång.

 

Redo för hösten
Lapel Pin från Eton.

På tal om dåligt väder. En regnrock står högt upp på önskelistan och mycket talar för en Mackintosh och den smalare modellen Dunkeld i marinblått eller mörkbrunt.

 

Redo för hösten
En Mackintoshrock ger perfekt skydd mot regn och rusk i höst.

Slutligen tackar jag Ebay för att de tillhandahåller en så fantastisk tjänst. Förutom att man kan sälja plagg man tröttnat på vilket jag tycker är ett sympatiskt konsumentbeteende så är fyndfaktorn där enorm. I somras hittade jag en helt ny bröstnäsduk från butiken Detroit 1701 för 200 kr. Den är handprintad i Macclesfield i samma fabrik som många väldigt kända märken tillverkar sina näsdukar hos. Den är i 70% ull och 30% siden och jag föll för det snygga mönstret. Den kommer att bli en favorit i bröstfickan i höst.

 

Redo för hösten
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta