Perfekta sommarskor

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-05-08 17:27  |  Lästid: 2 minuter
Bild 316975

Sommaren är rent stilmässigt en motsägelsefull årstid. Även om inspirationen är på topp och snygga modeannonser avlöser varandra tvingar värmen en att tänka allt för funktionellt. Detta blir extra uppenbart när det kommer till skor. Här följer därför tre för säsongen passande modeller med både användbarhet och design i åtanke.

Tygskon
Den enkla tygskon, speciellt då plimsollsen, var förra sommaren en vanlig syn och lär blir så även i år. I år lär vi även se mer färgglada varianter av tygskon, vilket blir extra effektfullt med rådande chinosfrossa.

Bild 316976

YMC (oki-ni), Umbro by Kim Jones (shotgun.tv), och Converse Jack Purcell (J.Crew)

Sandaler
Ämnet sandaler är för de allra flesta laddat med en viss hatkärlek. För även om rad välkända designers, inte minst svenska, denna säsong på allvar försökt lansera sandalen som ett modeplagg är det svårt att glömma alla misslyckade tolkningar som synts flitigt på sommarens badstränder. Med ett betydligt större utbud av snygga sandaler är frågan om inte denna på bild nu är på väg att bli ett minne blott.

Bild 316977
Från Acne och Wester (Tresbienshop.net)

Loafers
Sinnebilden av en avslappnad italiensk stil närmast kräver ett par driving shoes och den som vill vara välklädd i sommar bör definitivt satsa på denna tidlösa modell. Orginalet kommer från Carshoe även om Tod’s varit det märke som på allvar gjort modellen populär för en bredare publik. Det finns en rad olika kopior och tolkningar i alla prisklasser, få är dock lika snygga som de nämnda.

Bild 316978
Carshoe och Tod’s. Översta bilden från Tod’s. Båda skorna liksom översta bilden från Kurt Geiger

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta