Per Nilsson om nya boken

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-09-12 14:44  |  Lästid: 2 minuter
Bild 312792

Efter böckerna Snyggt och Modekompassen släpper Per Nilsson, chefredaktör för King, nu sin tredje bok i ämnet manlig stil, Manualen – 365 stiltips för män.

Berätta, vad handlar boken om?
– Tanken är att svara på de vanligaste frågorna män har kring stil. Att på ett inspirerande vis guida alla män som vill göra goda intryck i stilrelaterade möten med andra personer men kanske inte vet vart de ska vända sig med frågorna. Hur man förbereder sig inför allt från anställningsintervjun till middagen med svärmor via dejten och kvällen med vännerna. Kanske inte i den ordningen under en och samma dag men i alla fall.

Tror du bokens tips kommer väcka engagemang?
– Absolut! Så här i efterhand är jag förvånad över att Snyggt egentligen aldrig möttes av någon negativ kritik alls. Idag är mäns engagemang i ämnet betydligt större och jag skulle bli väldigt förvånad om ingen kom med kritik på något av bokens innehåll. Boken har funnits i butik i snart en vecka nu så snart förväntar jag mig mail och nattliga telefonsamtal

Hur väcktes ditt intresse att hjälpa svenska män i stilfrågor?
– Jag hade väldigt många egna frågor. Efter några år på butiksgolvet och senare som moderedaktör insåg Jag att inte var ensam om behovet av både inspiration och information i bokhyllan.

Vem ger dig själv stiltips?
– Min fästmö. Andra personer inspireras jag indirekt av dagligen. Både män i min närhet och av andra i magasin, tidningar, tv och film.

Hur mycket skiljer sig mäns klädvanor idag från när du skrev dina tidigare böcker?
Det har hänt extremt mycket. Kolla bara på en sådan detalj som bröstnäsduken. För bara fem år sedan vara det för många en helt otänkbar accessoar. Tyvärr finns fortfarande ett utbrett flockbeteende. Nu är dressat mode stort och då är det mer eller mindre bara dressat mode som gäller. När det kommer till mediekonsumtion i ämnet för vår målgrupp är det snudd på revolution med inte minst King och Manolo, två satsningar som stora delar av omvärlden gav tummen ned för vid lanseringarna i någon form av fördomsfull övertygelse om att tiden inte var mogen.

Något som stått sig tämligen intakt de senaste åren är dina glasögon. Jag noterar att du nu bytt bågar?
– Ha ha, jag har varit lite trotsig på den punkten. Jag har egentligen hittat en rad snygga bågar, men inte velat byta tills jag själv kände att det var dags. Nu var det var min fästmö som tvingade mig. Fick ett ultimatum om att jag var tvungen att lämna in glasögonen till riskantikvariatämbetet eller så lovade hon att lämna in mig. Det blev ett par Tom Ford.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta