Dags att fria? Så väljer du rätt ring

Vanbruun.com

Att välja förlovnings- och vigselring är sällan lätt och kostar oftast dyra skjortan och mer därtill. Det var något Victor Halvarsson fick erfara när han började leta efter en ring till sin blivande fru. På en gemensam resa till Monaco såg flickvännen sin drömring i en fin smyckesbutik. Priset? 45 000 euro.

Under den här perioden gjorde Victor karriär på Swedbank, men viljan att starta eget bolag fanns alltid i bakhuvudet. Under sökandet efter den perfekta ringen insåg entreprenören i Victor att priset på ringen borde kunna sänkas om den såldes online, istället för i en butik på en exklusiv adress. Han började scanna av marknaden och insåg snabbt att det saknades en återförsäljare som sålde exklusiva ringar till ett rimligt pris online. Det blev starten för VANBRUUN.

VANBRUUNs grundare Victor Halvarsson

– Jag har alltid velat starta ett eget bolag och har haft det i mitt DNA sedan barnsben. Att det blev smycken var verkligen bara en slump, det hade kunnat vara vad som helst men idag är jag extremt tacksam över det då jag älskar produkten, berättar Victor. 

På bara några år har VANBRUUN vuxit på den digitala marknaden och erbjuder idag förlovningsringar och vigselringar i många olika prisklasser och utföranden. Eftersom Victor vet hur stort beslut och köp detta är har deras kundtjänst öppet varje dag 8-21, för att du ska få hjälpa att hitta rätt. Att ge kunderna hög service är a och o för Victor.

– Vi har valt att kombinera det bästa från de traditionella varumärkena i form av upplevelse och service med den effektivitet det innebär att vara ett digitalt juvelhus.

Vanbruun.com

Kärleken till Franska Rivieran, där Victors resa med bolaget började, går som en röd tråd genom VANBRUUNs kommunikation. Vi frågade vad det är som inspirerar med den.

– Något vi tar med oss hem efter våra resor dit är den klassiska elegansen som finns överallt bland byggnader, människor, bilar och känslan som infinner sig där nere. Hela resan med VANBRUUN började just på Franska Rivieran och har genomsyrat bolaget sedan start. Just människorna är nog det viktigaste.

Välja rätt ring

Att välja ring är inte det lättaste. Vi frågade Victor om hur han själv kom fram till vilken ring han skulle fria till sin nuvarande fru med, och om han har några bra tips på hur man väljer ring.

– Det bästa är att ha öronen på spänn och lyssna efter hintar under relationen för att snappa upp vad sin partner gillar. Ett annat tips är att kolla vad för smycken personen bär idag för att hitta något liknande, förklarar Victor. Köp sedan en diamant med ett oberoende certifikat och en ring som kommer att fungera varje dag, livet ut. Tänk även på att förlovningsringen ska matchas med en vigselring senare!

Vill du få inspiration har Vanbruun sammanställt de populäraste ringarna 2019. Se listan här!

Hur mycket bör en ring kosta?

Victor berättar att den vanligaste frågan han får är hur mycket en ring bör kosta. Något man brukar säga är ju att en förlovningsring ska kosta lika mycket som tre månadslöner. Men hur väl stämmer det egentligen?

– Man kan absolut lägga tre månadslöner på ringen om man vill, men det viktigaste är att man lägger så mycket att man får en ring som båda blir nöjda med och det beloppet kan variera kraftigt, förklarar Victor.

vanbruun.com finns det ringar för alla, och i många olika prisklasser, och du får svar direkt på hemsidan vad din ring skulle kosta utifrån de attribut du valt. Men oavsett hur mycket detektivarbete och tid du lagt ner på att välja den perfekta ringen, kan det förstås bli fel ibland vilket Victor har full förståelse för.

– Vi har valt att inte kompromissa med kundnöjdheten och vill ge våra kunder ett så generöst erbjudande som möjligt. Därför ger vi våra kunder returrätt om de inte är nöjda med sina ringar, även om de låtit ingravera sina namn.

Läs mer om VANBRUUN här!


Dela på Facebook
Tweeta