Manolo x Ströms – våren 2019

Vi kan med stolthet presentera vårens nyheter från vår byxkollektion tillsammans med Ströms Man & Woman i Stockholm. Sen hösten 2015 har vi tillsammans arbetat med att ta fram och produktutveckla den enligt oss perfekta byxan. För våren har vi adderat flera nyheter och för första gången valt att arbeta med ett helt nytt material.

Manolo x Ströms - våren 2019

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

För den trogna läsaren är vårt samarbete med Ströms Man & Woman ingen direkt nyhet men vi vill fortfarande förklara bakggrunden till konceptet som lanserades för första gången hösten 2015. 

Vi kände att utbudet av en klassisk byxa med mer generös livhöjd och lårvidd var minst sagt begränsat och ville skapa något som vi kände att det fanns en växande potential för. 

Responsen var fantastisk och byxorna sålde i princip slut redan första säsongen vilket alltid är svårt att veta när man lanserar ett nytt koncept. 

Trots den positiva responsen ville vi ta till oss av den feedback som framkommit och inte minst vi själva kände efter att ha burit byxan en längre tid. Vårt nästa steg var därför att korrigera ett par aspekter så som livhöjden som blev ytterligare någon cm högre tillsammans med en mer generös lårvidd. Bälteshällorna från första generationen byttes mot side adjusters och flera nya tygval presenterades. 

Byxan var fortfarande att betrakta som en smal modell med enkel plisséring men i konkurrensen med andra aktörer som till största del erbjöd ett tight snitt med låg midja befäste modellen en position och gick från populär till att sälja slut i vissa versioner redan inom några få veckor från lansering.

Feedbacken var att passformen kändes mer balanserad och att adderingen av side adjusters gav den ett tidsenligt och mer dressat intryck tillsammans med framför allt kavaj. 

För våren har vi därför valt att behålla den senaste säsongens passform och endast gjort mindre korrigeringar i balansen mellan höjden fram och bak på byxan. Detta för att ge aningen mer utrymme i grenen och en mer smickrande balans. 

Den stora nyheten för våren är att vi valt att för första gången lansera byxan i en linnevara. Vi har känt länge att linnebyxor är en av de verkliga klassikerna i den manliga vårgarderoben och då ville vi hitta ett så bra alternativ som möjligt. 

Jag hade vid tidigare tillfälle kommit i kontakt med företaget Spence&Bryson från Irland som specialiserar sig på just klassiska linnetyger och kände att deras kvaliteter stack ut på ett väldigt positivt sätt. De har en krispig finish och aningen mer generös vikt än många av de italienska väverierna som arbetar med linne vilket resulterar i knivskarpa pressveck och inte minst ett föredömligt fall. 

Färgmässigt var det svårt då det finns mängder med alternativ som gör sig bra i linne. Till slut landade vi i två nyanser av taupe och benvitt som fyller olika situation men bägge ligger oss väldigt varmt om hjärtat. 

Priset på modellerna i linne är 2199 kr.

Manolo x Ströms - våren 2019
Byxan i taupe och benvitt linne från irländska Spence&Bryson.

 

Utöver den nya linnekvalitén har vi även uppdaterat kollektionen för våren med två nya nyanser av ull. Det rör sig om en så kallad High Twist Wool från Vitale Barberis Cannonico som har liknande egenskaper som Fresco men med en lite mjukare och mindre torr finish. Färgmässigt valde vi två nyanser av grått. Tanken är att dessa skall kunna ses som sommarens flanell och framför allt kunna bäras till en klassisk mörkblå kavaj eller bara en stickad pikétröja. 

Priset på modellerna i ull är 1999 kr.

 

Manolo x Ströms - våren 2019
En ljus- och mellangrå version av Vitale Barberis Cannonicos High Twist Wool.

 

Sist men inte minst valde vi att även återlansera förra årets storfavorit i bomull. Det rör sig om en merceriserad bomullskvalitet från Duca Visconti di Modrone i 98% bomull och 2% elastan i en ljust beige, närmast benvit nyans. Versionen sålde slut på nolltid förra våren och därför kände vi att det fanns många som gick miste om möjligheten att köpa den förra gången och kan få chansen nu. 

Priset på bomullsversionen är precis som förra året 1699kr.

 

Manolo x Ströms - våren 2019
Undertecknad i bomullsbyxan från förra våren under sommarens Pitti Uomo-mässa. (Foto: Robert Spangle)

Alla vårens versioner säljs exklusivt via Ströms Man & Womans butik i korsningen Kungsgatan/Sveavägen i Stockholm. Lanseringen skedde under ett butiksevent i tisdags och trycket har hittills varit väldigt högt så vill man vara säker på att få tag i ett par är det nog läge att vara ute tidigt. 

I nästa vecka kommer vi presentera ett inspirationsinlägg kring hur vi tycker man kan kombinera respektive version av vårens byxor. 

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

 

Dela på Facebook
Tweeta