Manolo x Ströms SS/19 – Resultatet

Som utlovat har vi i den andra delen av vår artikelserie om samarbetet med Ströms Man & Woman tagit fram en inspiration kring hur vi tycker att man kan kombinera vårens byxkollektion. Sen förra veckans artikel har trycket varit väldigt högt vilket känns extra roligt.

Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet
Foto: Milad Abedi

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS

första delen av den här artikelserien kunde vi presentera vårens byxkollektion som vi tagit fram tillsammans med Ströms Man & Woman i Stockholm. Vi beskrev passformen som långsamt uppdaterats sen samarbetet startade hösten 2015 och kan karaktäriseras som smal med något högre midja och mer tilltagen lårvidd. 

Nytt för säsongen var introduktionen av linne i allmänhet och en kvalitet från irländska Spence&Bryson i synnerhet. Den lite styva finishen i tyget underlättar kring att ge ett rent fall och skarpa pressveck. Vi valde att addera två färger av samma linnekvalitet; en i taupe och en i benvitt. 

Den taupefärgade var den största positiva överraskningen. Responsen och efterfrågan har varit allra tydligast här och resultatet blev precis så mångsidigt som vi önskade. 

I den här artikeln har vi valt att kombinera den här linnebyxan på ett avslappnat och ledigt sätt med en tunn, benvit kashmirtröja och mörkbrun mockajacka men färgen och modellen fungerar minst lika bra till kavaj. Särskilt pga den enkla plisséringen och valet av side adjusters istället för bälteshällor. Färgmässigt gillar vi allra mest att kombinera taupe med jordiga färger som mörkbrunt och beige men för en helt annan känsla kan vi rekommendera mörkblå kavaj och ljusblå skjorta. 

 

Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet
Den nya byxan i taupefärgat linne tillsammans med kashmirtröja från Saman Amel, mockajacka från Stòffa och loafers från Löf&Tung. (Foto: Milad Abedi)
Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet
Tydligare bild på byxans passform med en högre midja och ren silhuett. Notera hur linnet efter närmare en dags användning fortfarande har mjuka veck och byxan håller sin press.

Om vi går vidare till den benvita linnebyxan så visste vi på förhand att det är en mer begränsad modell (särskilt under tidiga våren) men resultatet blev även här väldigt positivt. En benvit linnebyxa är en verklig klassiker i den manliga garderoben och kan egentligen bäras till såväl mörkblå klubbkavaj som stickad piké. 

Vad vi älskar när det rör sig om benvita byxor är att försöka hålla ner kontrasterna något. Exempelvis kan en beige eller sandfärgad kavaj och en ljusblå denimskjorta vara ett utmärkt sätt att balansera upp den ljusa tonen. En rekommendation är att ha åtminstone en liten kontrast mellan kavaj, skjorta och byxa. 

 

Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet
Vår benvita linnebyxa tillsammans med skräddarsydd kavaj från Zaremba Bespoke, ljusblå denimskjorta från Sartoria Vanni och portfolio i mocka från Made by Nichols.
Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet
Detaljbild på byxan.

Som ni kunde läsa i förra artikeln så lanserade vi utöver linnekvalitén även en ny ullvara i två grå nyanser. Det rör sig om en så kallad high twist wool vilket finns från en uppsjö av vävare (Minnis kallar sin för Fresco, Holland & Sherry för Crispair osv). Vi har valt att arbeta med en kvalitet från Vitale Barberis Canonico som är något lättare och framför allt mjukare än den mest klassiska Frescon som vissa tenderar att uppfatta som väl sträv mot huden. Fördelen med den här sorterns hårt tvinnade ullfiber är att den konstant vill återgå till ursprunget vilket gör att den skrynklar mindre och passar bra om man sitter eller reser mycket i t ex jobbet.

De grå byxorna var vårt mest dressade alternativ för sommaren och gör sig enligt oss allra bäst i en mer klassisk klädsel. Vi valde därför att kombinera den med den herrmodets signaturuniform; mörkblå kavaj, vit skjorta och slips. Vi har på bilderna den mörkare nyansen vilket skapar något mindre kontrast mot en mörkblå kavaj. 

 

Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet
Ullen har ett rent fall och sval karaktär tack vare vävtekniken.
Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet
Detaljbild på byxans side adjusters.
Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet
Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet
Den grå ullbyxan tillsammans med dubbelknäppt kavaj från Ring Jacket for The Armoury, skjorta från Shirtonomy, slips från Oscar Jacobson och skor från Löf & Tung.

Tanken lite med den här fotograferingen var att försöka illustrera hur man kan kombinera vårens byxor och något som slog mig när vi fotograferade är att i princip alla byxor hade fungerat tillsammans med alla outfits ovan. Det hade gett en skillnad i känsla men det är just den typen av variation som kan vara intressant när man letar efter sin nästa modell av byxor. 

Alla bilder – Milad Abedi

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS

 

Dela på Facebook
Tweeta