Manolo x Skoaktiebolaget SS/19: Antibes

Det är äntligen dags att kunna presentera resultatet av skon vi tagit fram för våren 2019 i samarbete med svenska Skoaktiebolaget

Som ni kunde läsa i första delen av den här artikelserien från i tisdags så har vi tillsammans med Skoaktiebolaget för fjärde gången tagit fram en unikt designad sko. Denna gång under varumärket Löf & Tung, namngivet efter butikens grundare Patrik Löf och Daniel Tung.

Våra tankar inför vårens samarbete var att göra något vi aldrig gjort förut utan att frångå vår personliga smak och vad vi själva bär. Då det rör sig om en vår- och sommarsko kände vi direkt att en loafer var på plats då vi tidigare tagit fram oxfords, full brogues och mockakängor.

En annan viktig anledning till att valet föll på just loafers är min personliga förkärlek för modellen. Hade vi haft aningen torrare och varmare klimat i Sverige under höst- och vinterhalvåret hade jag förmodligen burit någon form av loafers nästan uteslutande. Sommartid är det tveklöst den här typen av skomodell som dominerar i min personliga garderob. Namnet Antibes kändes perfekt då jag själv har en stark koppling till denna pittoreska konstnärsstad på franska Rivieran där jag spenderat tid varje sommar de senaste 30 åren. En stad med mycket av den avslappnade elegans vi letade efter i årets samarbetsmodell.

Antibes på franska Rivieran

Nästa steg var såklart att bestämma utförandet på skon. En loafer kan gå från att vara väldigt klassiskt elegant i svart kalvskinn till avslappnad och ledig i exempelvis ljus mocka. Vi hade en idé kring att skapa något som även butiken saknade i utbudet och därför skapade vi Löf & Tungs första ofodrade loafer. Det finns få skor som är mer bekväma under sommaren än ofodrade loafers och då karaktären blir mer avslappnad valde vi att fokusera på en serie av färger uteslutande i mocka.

Valet föll här på tre olika nyanser som alla fyller olika användningsområden och känsla. Den mörkbruna mockan är ett perfekt alternativ även till en ledigare kostym pga den mörkare tonen i såväl mocka som sulkant.

Brown Suede

Versionen i mellanbrun mocka är istället väldigt trevligt till ljusare byxor så som benvitt, beige eller olivgrönt.

Parisian Brown

Sist men inte minst valde vi en version i mörkgrön mocka som med sin kontrasterande sula är det ledigaste valet och gör sig utmärkt till ex ett par råjeans.

Loden Suede

Modellen i är ursprungligen grundad på företagets pennyloafer Garcia som har modifierats. Den är tillverkad på den specifika loaferlästen T som kännetecknas av en elegant rundad tå, något lägre insteg och aningen smalare häl för optimal passform.

Alla tre färgerna tillsammans.

Då skon är en tydlig vår och sommarmodell valde vi att arbeta med en ritsnedlagd lädersula med elegant välvd midja på alla tre versionerna. Vill man går det såklart utmärkt att addera en slitsula i efterhand men känslan av en ofodrad loafer med lädersula på torra gator är svårslagen under sommarsemestern.

Skorna med den dekorerade ritsnedlagda lädersulan.

Kombinationen av den ofodrade mockan och den nyutvecklade innersulan med en mjuk och avlastande yta gör skorna till några av de bekvämaste jag burit.

Skorna kostar 3 400 kr och från och med idag klockan 12:00 kan man köpa dem exklusivt via Skoaktiebolagets webbshop eller fysiska butik på Nybrogatan 23. Passa på för dessa samarbeten tenderar att ta slut relativt snabbt. Från kl. 17:00 idag är vi på plats i butiken för en avslappnad AW där vi svarar på frågor om skorna och samarbetet. Sväng förbi och testa skorna, ta en öl och snacka stil och skor.

Dela på Facebook
Tweeta