Partnerpanelen – så håriga vill vi ha våra män!

De allra flesta män som rakar sig i ansiktet eller på andra delar av kroppen gör det för sin egen skull, för att det känns fräscht eller för att det får en känna sig snyggare. Det går dock inte att blunda för det faktum att rakning även är en fråga för de vi lever allra […]

De allra flesta män som rakar sig i ansiktet eller på andra delar av kroppen gör det för sin egen skull, för att det känns fräscht eller för att det får en känna sig snyggare. Det går dock inte att blunda för det faktum att rakning även är en fråga för de vi lever allra närmast.
Jag har pratat med ett antal människor som lever i någon form av intim relation med en man och frågat ut dem om vad som är viktigt när det kommer till rakning, skägg och kroppsbehåring.

Partner #1 – kvinna 31 år

Vad är din generella uppfattning om din killes vanor när det kommer till rakning?

Jag har väl egentligen inget att klaga på när det gäller hans rakning, men han skulle nog må bra av att byta rakblad lite oftare. Jag har sett honom raka sig med rostiga blad vid något tillfälle och det kan väl ändå inte vara bra? Nu är jag visserligen ingen läkare, men jag tänker typ blodförgiftning och infektioner? Hur svårt ska det vara, köp hem fler blad liksom! Okej, jag ska inte kasta sten i glashus, jag har nog också stått och harvat med en slö rakhyvel i duschen, men jag håller ändå högre nivå än min kille.

Vad föredrar du då, renrakat eller lite stubb?

I hans fall är renrakat alltid att föredra, för hans skägg är inte tätt och jämnt nog för att vara snyggt när den får växa ut. Eller såhär, det är klart att han också skulle kunna ha lite skägg, men jag tycker hårstråna blir sjukt vassa när de når en viss längd och det är inte nice att pussas då!

Kort, långt, mittemellan: Vi har alla olika preferenser.

Partner #2 – kvinna 41 år

Vad gillar du bäst, när din partner är slätrakad eller när han har skäggstubb?

Ärligt talat, jag har inget val! Jag gillar när han precis har rakat sig, för det är mjukt och härligt då och man slipper allt stickigt skägg, men han gör det väldigt sällan. Han trimmar skägget och det är faktiskt snyggare på honom. Den enda delen av ansiktet han rakar är halsen och det gör han i och för sig med hyvel – tror jag. Och det gillar jag, det ser lite mer städat ut då än om det är skägg även där.

Resten av kroppen då, har du några tankar om hur han ska sköta ansandet av sin kroppsbehåring?

Eh, hur ska man hålla det här rumsrent? Jag tycker att det hör till att man tar hand om sig själv överallt där det behövs och jag kan tycka att det är fräscht om man rakar sig under armarna lite då och då och håller ”de nedre regionerna” trimmade. Räcker det som svar?

Partner #3 – kvinna 36 år

Rakt på sak: Raka pungen, ett måste eller helt oviktigt? 

Haha vore det inte sjukt märkligt om man hade en superstark åsikt i den frågan? Men eftersom du frågar, hellre rakat än helt ovårdat! Nu låter jag säkert som en nymfoman, men har ju ändå sett ett gäng pungar i sina dagar och allt som oftast ser det ju mer tilltalande ut ”rent estetiskt” om man inte ser ut som en rambutan-frukt där nere! Med det sagt får det dock inte vara helt renrakat överallt där nere, det ser galet ut!

Hur ser du på din killes sätt att ansa sin kroppsbehåring då? 

Jag är väl inte jättebrydd egentligen, men jag tycker att han sköter det klanderfritt. Det är ju trevligt om man märker att han håller efter det, för jag inbillar mig att det i alla fall delvis är för min skull. 

Han har ett jobb där han typ förväntas vara renrakad så jag har inte mycket att säga till om där”. Det är inte bara våra partners som vill säga sitt…

Partner #4 – man 31 år

Mycket under bältet nu, men föredrar du porrpung eller full bush?

Jag har faktiskt ändrat uppfattning i den frågan på senare tid. Man var ju så oerhört van vid att allt var väldigt rakat och ansat när man var ung, men det verkar ändå som om många nu går mer mot ”klädsam ansning” och det uppskattar jag verkligen. Känns som minerad mark att använda ordet manligt, men jag tycker personligen att det känns mer manligt på något sätt om det finns lite hår där.

Du som själv är kille, hur ser dina rakningsvanor ut?

Jag är nog ärligt talat ganska lat. Kanske en sambofälla, jag vet inte? Hursomhelst, jag har helt okej skäggväxt så det gör inget om det växer ut lite, jag gillar det. Men när jag rakar mig, då rakar jag mig med hyvel, mest av gammal vana om jag ska vara ärlig. När det kommer till resten av kroppen använder jag oftast trimmer för jag får lätt utslag om jag rakar mig med hyvel.

Gillette har utvecklat rakhyvlar i över 100 (!) år. Oavsett om du (eller din partner) föredrar slätrakat, har känslig hy eller vill trimma linjerna finns alternativ.

Partner #5 – kvinna 33 år

Vad har du för spontan uppfattning när det gäller hur din kille rakar sig?

Spontant inga superstarka uppfattningar alls, men jag antar att det i grund och botten är en ganska bra grej, för det innebär väl att han sköter sig bra på den fronten. Ska jag vara helt ärlig skulle jag föredra om han inte rakade sig så ofta, men han har ett jobb där han typ förväntas vara renrakad så jag har inte mycket att säga till om där. Jag har dock varit på honom lite när det kommer till hur han rakar sig.

Hur då, menar du?

Jag antar att det har att göra med att han behöver raka sig typ varenda dag, jag tycker bara att han gör det så hafsigt och stressigt. Han rakar liksom i alla möjliga riktningar och det ser så obekvämt ut. Eller helt ärligt, det ser ut att göra ont! Jag antar att det också är därför han skär sig och får röda prickar ibland. Jag är inget proffs själv, men jag rakar ju mig på kroppen och vet att det går att undvika om man tar det lite lugnt!

Om du eller någon i din närhet vill ha tips på varför det ibland är bättre med två blad än fem och annat som är bra att tänka på när det gäller rakning, läs mer här.

Dela på Facebook
Tweeta