Välkommen till Watchout Event 2019 – Nordens största klockevent

Nymans Ur 1851 och KRONS välkomnar Er till Nordens största och mest exklusiva klock- och smyckesevenemang – Watchout Event 2019.

Världens främsta klockvarumärken inom lyxsegmentet visar upp de allra senaste nyheterna och sina spektakulära hantverk på Watchout Event.

Eventet anordnas för sjätte gången den 18 oktober i år, klockan 12:00 till 15:00 på Grand Hôtel, Vinterträdgården. Det är fri entré utan föranmälan, dock krävs uppvisande av giltig legitimation.

Rolex

Utställningen “A Watch Born to Explore” kommer att presenteras för första gången i Sverige på Watchout 2019.

Rolex utställning ”A Watch Born to Explore”

Besökarna får upptäcka den extraordinära historien bakom utvecklingen av Rolex Explorer genom illustrerande paneler och videos.

I år visas ”A Watch Born to Explore” för första gånger i Sverige

Rolex Explorer lanserades för första gången 1953 för att hedra den första framgångsrika bestigningen av Mount Everest. Under expeditionen var bestigarna utrustade med Rolex Oyster Perpetual. Detta ledde senare till utvecklingen av Rolex Explorer II som lanserades 1971 och blev de självklara valet för speleologer, vulkanologer och upptäcktsresande från hela världen.

Historia

4.watchout 2010
Klockor från Chopard visas upp under Watchout Event

Watchout Event genomfördes för första gången 2010 på Grand Hôtel i Stockholm. Syftet med eventet var att samla världens mest exklusiva klock- och smyckesvarumärken och erbjuda gästerna möjlighet att upptäcka de senaste nyheterna och mest komplicerade produkterna i branschen.

5.overview watchout 2017
Watchout Event från tidigare år

Intresset från både klock- och smyckesvarumärken samt gäster har sedan premiären 2010 varit stort och eventet har arrangerats i flera av Grand Hôtels vackra lokaler. De första åren genomfördes eventet i Spegelsalen, en guldig miljö som skapades med inspiration av Galerie des Glaces i slottet Versailles utanför Paris, samt närliggande rum. Eventet flyttades sedan till Vinterträdgården som skapades i början av 1900-talet då hotelldirektris Wilhelmina Skogh ville skapa en grönskande trädgård.

Varumärken på Watchout Event 2019

Watchout Event presenterar stolt följande fantastiska varumärken som medverkar på evenemanget: Rolex, A. Lange & Söhne, Audemars Piguet, Blancpain, Breguet, Panerai, Ulysse Nardin, Vacheron Constantin, Breitling, Chopard, IWC, Jaeger-LeCoultre, Omega, Rare Jewelry, TAG Heuer, Tudor och Zenith.

Varumärken på Watchout Event 2019

Nymans Ur 1851

7.nymans ur stockholm
Nymans Ur 1851s flaggskeppsbutik i Stockholm

Sedan starten år 1851 har Nymans Ur varit ett familjeföretag som idag driver fem butiker i Stockholm och Västerås. Flaggskeppsbutiken ligger på Biblioteksgatan 1 i Stockholm. Nymans Ur 1851 har även Skandinaviens största och modernaste serviceverkstad med 12 certifierade och välutbildade urmakare.

I över 160 år har Nymans Ur 1851 arbetat med de bästa kvalitetsuren. Nymans Ur 1851 är auktoriserad återförsäljare, med det största utbudet i Skandinavien, till några av de mest exklusiva, traditionella och innovativa varumärkena i världen.

KRONS

KRONS butik stockholm
KRONS i PK-huset i Stockholm

KRONS, tidigare Krons Ur, finns i PK-huset på Hamngatan i Stockholm sedan början på 1970-talet. Tillsammans med sina andra butiker i landet erbjuder de Sveriges främsta service och samtidigt det största utbudet av armbandsur.

Om Watchout Event 2019

DATUM: 18 oktober
TID: 12:00 – 15:00
PLATS: Grand Hôtel, Vinterträdgården. Ingång via Royalentrén, Stallgatan.
PRIS: Fri entré utan föranmälan, dock krävs uppvisande av giltig legitimation.

Välkommen!

Text: Rafal Smaczynski

Dela på Facebook
Tweeta