Sarah Sjöström: ”Man blir peppad under tiden man tränar”

Smart, snygg och hjälper till att motivera. Det är inte konstigt att Sveriges största simstjärna Sarah Sjöström har blivit förtjust i sin nya sportklocka.

De smarta sportklockorna i Huaweis Watch GT 2-familj har under de senaste åren blivit ett begrepp bland aktiva användare över hela världen. Senaste tillskottet, GT 2 Pro, lanserades i början av hösten och kan rätt och slätt beskrivas som ett tekniskt mästerverk. Klockan kommer med en rad avancerade mätningsfunktioner för fysiska aktiviteter och en hälsoövervakning som hjälper användaren att bibehålla en hälsosam livsstil. Med sin stryktåliga urtavla i safirglas och en riktigt stilren design sticker GT 2 Pro ut som det givna valet i kategorin sportklockor.

Flerfaldiga OS- och VM-medaljören Sarah Sjöström har använt smarta sportklockor från GT 2-familjen under lång tid och började använda GT 2 Pro tidigare i år.

– Det är alltid en utmaning att hitta en klocka som passar för simning men GT 2 Pro har verkligen fungerat bra för mig. Den sitter perfekt på armen och är skön att simma med, säger Sarah Sjöström.

GT 2 Pro har stöd för över 100 träningslägen som förutom simning inkluderar aktiviteter som exempelvis löpning, utförsåkning, vandring och cykling. Med hjälp av exakt dataspårning kan användaren följa sina prestationer i realtid samt analysera dem efteråt. Klockan har även upp till två veckors batteritid och smarta funktioner som Route back där klockan i ett nödläge kan guida dig tillbaka till utgångspunkten.

För Sarah Sjöström är klockan ett stort hjälpmedel även när hon inte är i bassängen.

– Många tänker att en sån här klocka bara är till för träning men för mig är den även viktig för att kontrollera återhämtningen efter ett träningspass. Med klockan kan man se om man sover tillräckligt och den varnar om man börjar bli övertränad eller har för hög vilopuls. Det är väldigt värdefullt för mig eftersom det finns en risk att man blir sjuk om man tränar för hårt, säger Sarah Sjöström.

På grund av corona har simåret 2020 inte blivit som planerat. Alla tävlingar under våren ställdes in och höjdpunkten, OS i Tokyo, flyttades fram till nästa år. Istället blev det träning, träning och träning. I somras beslutade sig Sara Sjöström att ta ledigt från simning och bara fokusera på den PT-utbildning som hon genomför vid sidan av simkarriären. Under ledigheten från simningen började hon löpträna och fick hjälp med motivationen av klockan.

– Jag har aldrig gillat löpträning tidigare men det ändrade sig när jag började använda klockan under löpningen. För mig var det så mycket roligare att gå ut och springa fem eller tio kilometer och verkligen kunna följa sitt tempo direkt och höra klockan säga saker som ”Nu har du slagit rekord på tre kilometer”. Man blir peppad under tiden man tränar och jag utvecklade min löpning en hel del faktiskt. Utan att ha kört så mycket löpträning tidigare så kan jag nu springa fem kilometer i 4,40-tempo och det är jag ganska nöjd med, säger Sarah Sjöström.

Huaweis produkter är kända för att vara användarvänliga och GT 2 Pro är inget undantag. Klockans funktioner är lättåtkomliga och man hittar dem där de logiskt sett borde ligga. För att navigera sig använder man både knappar och pekskärm. Efter sommarens många löparrundor är Sarah Sjöström så van vid klockan att hon inte ens behöver titta på klockan för att komma till funktionen hon ska använda.

– Tryck på höger knapp och sen swipa upp en gång så har man startat igång klockan och är ute på sin löprunda. Det är verkligen inga konstigheter och det är ju så man vill att det ska vara, säger Sarah Sjöström.

Du hittar klockan på Huawei.com!

Dela på Facebook
Tweeta