Klockan som håller koll på hur du mår

Hur mår du egentligen? Tränar du för mycket eller sover du dåligt och känner dig stressad? Här är klockan som hjälper dig komma i form och håller koll på din hälsa.

Huaweis nya smarta sportklocka GT 2 Pro har stöd för över 100 träningslägen som passar både nybörjare och dem som tränar hårt och ofta. Den inbyggda GPS:en gör det möjligt att följa sina prestationer i realtid i exempelvis löpspåret eller skidbacken samt analysera dem efteråt för att komma framåt i sin träning. Vill man ha draghjälp under träningen kan man använda något av klockans sex förinstallerade träningsprogram – eller komponera sitt eget – som kontinuerligt känner av hur du presterar under passet och kommer med uppmuntran och pepp.

Men GT 2 Pro kan även ge dig information om hur din kropp mår när du inte tränar.

– En del vill helt enkelt mäta sin aktivitet men det kan vara minst lika viktigt att hålla koll på sin återhämtning om du till exempel tränar mycket. Att du sen också kan lägga in sömnanalyser, koll på hjärtrytm, stressnivå och syreupptagning gör att du får en helhetsbild över hur din kropp mår och presterar, säger Sofia Björnerfors, PR-ansvarig för Huaweis konsumentprodukter i Sverige.

GT 2 Pro använder den uppgraderade pulsmätningstekniken Huawei TruSeen 4.0+ för att mäta pulsen genom en 6-i-1 LED-lins på klockhusets baksida. Pulsmätningen ligger till grund för värdefull information om din hälsa och klockan kan till exempel varna för avvikande hjärtfrekvens samt identifiera sömnsvårigheter och ge dig förslag på hur du kan förbättra din sömn. Klockan känner även av dina stressnivåer och kan hjälpa dig att komma ner i puls.

– För det första är det bra i sig att få en varning om att din stressnivå är hög. Vi tror nog att vi oftast har koll på när vi är stressade men man ska komma ihåg att ibland kan kroppen känna sig stressad även om du inte själv tycker att du är det. Då kan det vara bra att få en signal om det och klockan kan ge förslag på olika andningsövningar för att komma ner i varv, säger Sofia Björnerfors.

Personer som ofta sitter och jobbar eller studerar under långa tidsperioder kan löpa risk att dra på sig hälsoproblem. På GT 2 Pro finns därför möjlighet att ställa in ett alarm som efter en timme säger till att det är dags att resa sig och sträcka på kroppen. Du kan också mäta hur många steg du har tagit under dagen samt hur ofta du ansträngt dig måttligt eller kraftigt.

– Det är en intuitiv klocka och det är väldigt enkelt att sätta upp mål och följa sin egen utveckling. Idag är det många som vill hålla koll på sin hälsa ur flera olika aspekter och det är precis det som GT 2 Pro erbjuder sina användare, säger Sofia Björnerfors.

Du hittar klockan på Huawei.com!

Dela på Facebook
Tweeta