Oris sätter ny standard för dagens klockor – med Calibre 400

Ännu en gång har Oris nått en milstolpe i både sin egen och hela klockmarknadens historia. Med en nyutvecklad teknik har de satt en ny standard för automatiska klockor med Calibre 400, vilken lanseras i en uppdaterad version av deras ikoniska klocka Aquis Date.

Hur kan de mekaniska klockorna utvecklas? Är det möjligt att göra dem bättre och för fler människor? Och hur skapar man den bästa möjliga klockan till bästa möjliga pris? Dessa frågor har Oris ställt sig i generationer sedan starten 1904, vilket är en av anledningarna till att de än idag utvecklar och tänker nytt.

Den nya standarden

Du vet säkert att det runt omkring oss finns magnetfält i allt ifrån datorer till airbags, men visste du att dessa påverkar våra automatiska klockor? Nu presenterar Oris en helt ny teknik i sin Calibre 400 som förändrar detta.

Idén till tekniken föddes redan för fem år sedan och har utvecklats av Oris kunniga klocktillverkare och ingenjörer. Calibre 400 erbjuder hela fem dagars gångreserv och när det kommer till motståndskraften mot dagens magnetism är den mycket stark. Magnetfälts påverkan på Calibre 400 är 90 procent mindre jämfört med schweiziska standardrörelser. Ingenting har lämnats åt slumpen, och varje detalj har granskats för att säkerställa att tekniken håller högsta möjliga kvalitet.

– Caliber 400 är den nya standarden; Oris-standarden, säger Rolf Studer som är Co-CEO på Oris. Han fortsätter:

– Det är ett intelligent koncept, med ett smart val av material som ger det dess antimagnetiska egenskaper, och de unika tekniklösningarna ger den tillförlitlighet som innebär att vi kan erbjuda 10 års garanti och 10 års serviceintervall. Det finns inget annat liknande.

Läs mer om Calibre 400 här!

Första klockan med ny standard

När Oris skulle ta beslutet om vilken klockmodell som skulle bli den första med Calibre 400 var det en modell som stack ut från de andra – den robusta och högteknologiska Oris Aquis Date. Modellen är redan en ikon när det kommer till dykklocksdesign tack vare att den är stark, har många användbara funktioner och uppskattas av såväl män som kvinnor från olika samhällsskikt som alla har en sak gemensamt – de älskar klockor.  

Den nya Aquis Date skiljer sig något från standardmodellen. En sådan är att det på den blåtonade urtavlan står ”5 days”, datumfönstret är större och svart istället för vitt och på baksidan finns den största safirboett Oris någonsin skapat.

01 400 7763 4135-07 8 24 09PEB – Oris Aquis Date Calibre 400

Om klockan

Boett: Rostfritt stål i flera delar, enkelriktad roterande arm med keramisk insats
Storlek: 43,50 mm (1,713 tum)
Urtavla: Blåtonad
Index:  Super-LumiNova® ‘Light Old Radium’
Toppglas: Safir, välvd på båda sidorna och antireflekterande inuti
Urverk: Calibre 400 med fem dagars (120 timmars) gångreserv
Baksida: Rostfritt stål och genomskinligt safirglas
Vattentäthet: 30 bar (300 meter)
Band: Svart gummiband eller rostfritt stålarmband

Läs mer om Oris Aquis Date Calibre 400 här!

Läs mer om Oris här.

Dela på Facebook
Tweeta