HUVUD, AXLAR, KNÄ OCH TÅR: Så bör du ansa ditt kroppshår!

Svenska män börjar generellt sett ha stenkoll på frisyrer (på huvudet), men allt söder om nästippen är många gånger laglöst land. Det finns visserligen något väldigt fint och förlåtande i att man kanske inte spenderar all sin vakna tid framför spegeln, men det måste ändå gå att förvänta sig någon slags acceptabel lägstanivå när det […]

Svenska män börjar generellt sett ha stenkoll på frisyrer (på huvudet), men allt söder om nästippen är många gånger laglöst land. Det finns visserligen något väldigt fint och förlåtande i att man kanske inte spenderar all sin vakna tid framför spegeln, men det måste ändå gå att förvänta sig någon slags acceptabel lägstanivå när det kommer till kroppsbehåringen.

I syfte att illustrera, undervisa och för all del avskräcka följer nu en presentation av hårfenomen som inte nödvändigtvis borde pryda en enda manskropp i vårt avlånga land. Det är helt okej att surna till över de många pekpinnar som följer nu, för sanningen gör många gånger ont.  

Ryggrufset

Hårets motsvarighet till hoppande delfiner och symmetriska tribal-mönster. Att leva ett liv i tätbefolkad miljö och inte göra sig kvitt där lilla tussen hår som växer i ryggslutet, det är värre än alla tänkbara svanktatueringar. Den kommer inte bringa god lycka och den kommer definitivt inte göra underverk för kärlekslivet heller. Med andra ord: thank you, next!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är cf0c7991-gilette_ryggrufset.jpg

Så väljer du rätt rakhyvel – se guide här!

Illusionisten

Då ska vi se. Ser man verkligen smalare ut och får en mer framträdande käklinje om man väljer att raka bort skägget, inte bara från halsen utan också från stora delar av haka och käke? Svar: nej! Alla i omgivningen kommer fortfarande förstå vad som är vad så man lurar ingen. Raka bort skägget på halsen och stanna där.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är ad4ab853-gilette_illusionisten.jpgByxbuskaget

The OG av könsfrisyrer och en många gånger bespottad ”hippiestil”. Och ja, den kan se vildvuxen och ovårdad ut och det ska sägas att den inte gör underverk för uppfattningen av penisens storlek. Men! Det ska dock sägas att det är med detta som utgångspunkt vi kan nå fram till MALLEN: könshår som är nedtrimmat till någon enstaka centimeter och där penisrot och pung är rakad med hyvel!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är e54a5e20-gilette_byxbuskaget.jpg

Kindskägget

Är vi inte helt klara med fenomenet polisong? Om du känner dig osäker, fundera på vilka moderna stilikoner som fortfarande väljer att pynta sitt ansikte på det här sättet. Precis. Det förädlar ingen frisyr, det ser fånigt ut och är allt annat än samtida. Har du tillräckligt tät skäggväxt för polisonger borde du istället odla skägg eller jobba ett par dagars skäggstubb.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är cfba7522-gilette_kindskagget.jpg

Tittut

”Det är så mysigt att ligga och leka med hans lockiga axelhår”. Sade ingen, någonsin! Om det har börjat växa hår på axlarna, framförallt om det inte ackompanjeras av någorlunda tät behåring på bröstet, då ska det omedelbart avlägsnas. Nog så.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är c49b68c0-gilette_axelvaddarna.jpg

Behöver du ytterligare hjälp att navigera groomingdjungeln? Här är de bästa tipsen för att välja rätt hyvel.

Dela på Facebook
Tweeta