Håller Gillettes nya rakhyvel vad den lovar? Vi har svaret!

Jonas Öhman, till vardags groomingexpert, har samlat ihop en rutinerad testpanel för att utvärdera Gillettes nya rakhyvel SkinGuard Sensitive. Så hur bra är egentligen marknadens mest högteknologiska hyvel?

Hur kan det komma sig att det är just i badrummet många av vardagens allra mest repetitiva göromål ska tas om hand? Borsta tänderna, använda tandtråd, klippa naglarna och inte minst raka sig. De här rutinerna kan ju potentiellt bli väldigt repetitiva och vill man se någorlunda presentabel ut kommer man behöva raka sig och klippa tånaglarna med jämna mellanrum. Och istället för att se på det här som betungande och tidskrävande har man ju faktiskt alternativet att istället omfamna de här sysslorna och försöka se till att göra tiden i badrummet så njutbar och problemfri som möjligt. Det är ju dessutom ett alldeles ypperligt sätt att skapa sig lite egentid på, vilket många av oss lider enorm brist på i vardagen. 

Ta rakning som exempel. Av de återkommande badrumsrutiner jag precis räknade upp har den historiskt sett har varit den mest utmanande för mig. Finnar, rodnad, inåtväxta hårstrån, sveda och annat otäckt har känts så pass synonymt med hyvelrakning att jag helt tog avstånd från det för ett par år sedan. Det ska dock sägas att val av hyvel har spelat en oerhört underordnad roll här, för är det skit bakom spakarna blir ju slutresultatet därefter. De slags besvär jag precis nämnde får man nämligen bara om man, som jag, inte tar sitt ansvar och ser till att förbereda ansiktet för rakning genom att värma ansiktet och se till att ha en ordentligt vass hyvel. Är man dessutom känslig i huden är det ännu viktigare.

Här kan du köpa Gillette SkinGuard Sensitive

Håller Gillettes nya rakhyvel vad den lovar? Vi har svaret!

Och på tal om att vara känslig, nu har det hänt grejer på den här marknaden ska ni veta, som gör att jag vågar glänta på dörren till hyvelrakning igen! Föga förvånande är det Gillette, aka the ruler of all när det kommer till rakhyvlar, som har hittat på något helt nytt. De har nämligen lanserat en helt ny rakhyvel, där innovationen inte består av att addera fler blad, utan här har man istället tänkt på hur rakning kan göras så behaglig och smärtfri som möjligt. Ni kommer fatta bara ni hör namnet; Gillette SkinGuard Sensitive! Som ni ser på bilden ovan har den här hyveln en skyddsmekanism som enligt uppgift ska se till att huden inte tar skada av rakningen. Men man är ju inte född i farstun så man kan ju inte lita blint på vad företag säger om sina egna produkter. Så vad gör man då? Jo, man kallar in sin testpatrull! Jag lät mina kollegor Joakim, Tom och Simon testa hyveln och nu ska vi se vad de hade att säga!

Håller Gillettes nya rakhyvel vad den lovar? Vi har svaret!

“Man ser ju på en gång att den här hyveln ser annorlunda ut och ska jag vara helt ärlig tänkte jag att den kanske inte skulle komma åt lika bra som en “vanlig” hyvel. Det visade sig ganska snabbt att jag hade ordentligt fel, för den gled fram riktigt bra utan att jag behövde lägga särskilt mycket kraft bakom alls. Slutresultatet? Len och fin!”

Håller Gillettes nya rakhyvel vad den lovar? Vi har svaret!

“Eftersom jag har skägg testade jag bara hyveln på halsen, men det är ju å andra sidan där man brukar kunna få ordentligt oattraktiva och oangenäma effekter av rakning dagen därpå. Och det var faktiskt rätt förvånande i hur gott skick huden var, både direkt efter rakningen och dagen därpå. Inga röda prickar eller finnar! Jag antar att det beror på att bladen i den här hyveln inte kommer fullt lika nära huden? Hur som, kanonbra!”

Håller Gillettes nya rakhyvel vad den lovar? Vi har svaret!

“Det är ju hyfsat lätt att avfärda den här typen av innovationer som ytterligare en gimmick och dessutom tänker jag att alla helt nya hyvlar är vassa och därmed någorlunda bra. Men det kändes annorlunda att raka sig med den här, som om den verkligen bara rakade bort skägget och inte också tog med sig ett lager hud på köpet. Sen såg jag av en slump att det fanns ett singelblad för precisionsrakning på baksidan av hyveln också, vilket ju var en fin bonus!”

Ja, ni hör ju, idel jubelkörer! Jag litar visserligen på mina kollegor och deras omdömen, men kände ändå att jag ville testa och lämna ett eget utlåtande också, även om det tog emot att närma sig tanken på hyvelrakning igen. Och till er som känner som jag kan jag bara säga; släpp sargen och greppa hyveln, i alla fall om du använder den här! Jag har galet känslig hud och får vanligtvis utslag 10/10 gånger jag rakar mig med hyvel, men här gick det helt smärt- och prickfritt! Bra jobbat, Gillette!

Här kan du köpa Gillette SkinGuard Sensitive

Dela på Facebook
Tweeta