Vi tipsar: Multiskon för både vandring och fest

Det finns skor och så finns det skor som är både snygga, bekväma och ger dina fötter klimatet de alltid drömt om.

Okej, en weekendresa till södra Spanien står för dörren och du kan bara ta med dig skorna du bär på fötterna på grund av att polaren bokat flygresa med minimalt handbagage. På schemat står skönt häng i Marbella och en dagsvandring på Caminito del Rey som kanske inte är den tuffaste vandringsleden, men som ändå kräver sitt av både individ och skor. Så vad gör du? Jo, du går till skobutiken, förklarar situationen och inom kort sitter du förmodligen med ett par ECCO Multi-Vent framför dig.


4 fördelar med ECCO Multi-Vent

1. Clean design

Det första du kommer att märka när du tar upp skon och synar den är att det här är en snyggt designad sko som drar åt sneaker-hållet och ligger ganska långt ifrån hur en traditionell vandringssko ser ut. Ovandelen har en klassisk clean design och du kommer med andra ord inte ha några problem att matcha skorna med resten av din outfit när ni ska njuta av Marbella, såvida ni inte har planer att gå på frackbröllop.

2. Perfekt passform

Passformen är det andra du kommer att märka. ECCO är en av världens ledande skotillverkare och har en lång tradition av att producera skor av högsta kvalitet. På huvudkontoret i vårt södra grannland Danmark har man ”snakket” om passform ända sedan grundandet 1963 och när du sätter på dig ett par ECCO-skor kommer du att känna skillnad. Att säga att skon sitter som handen i handsken blir lite fel men i sammanhanget beskriver det ändå känslan väl.

Hemligheten bakom passformen handlar bland annat om den enorma kunskap om skotillverkning som ECCO samlat på sig genom åren och internt finns det en gyllene regel: kompromissa aldrig med passformen. För att kunna hålla sig till den regeln använder ECCO endast högklassiga material. Ovandelen av ECCO Multi-Vent är sydd i en mix av mjukt fullnarvat nubuckskinn av yak från ECCOs egna garverier och man har använt en injiceringsteknologi som sömlöst sammanfogar ovandel och sula och ytterligare ökar komforten.

3. Skor som andas

Det tredje du kommer att märka är att det här är en sko som dina fötter mår bra i. Fötter mår bra när de kan andas och det kan de i ECCO Multi-Vent tack vare GORE-TEX SURROUND-membranet som tillsammans med skornas luftkanaler ger 360 graders ventilation och därmed släpper ut all fukt även när det är varmt som spansk sommar. GORE-TEX-membranet gör dessutom skorna 100 procent vattentäta och du behöver inte oroa dig för att fötterna ska bli blöta när du kommer hem till den svenska sommaren.

4. Bra grepp

Sist men inte minst kommer du att märka att det här är skor som funkar även på ojämna och lite mer krävande underlag. En robust gummiyttersula med ledade FLEX GROVES förbättrar fotens naturliga flexibilitet och ger dig ett stadigt grepp på såväl Caminito del Rey som långt in på småtimmarna i Marbellas krogvärld.

Skorna går att köpa i din närmsta ECCO butik!

Läs mer om ECCOs skor här.

Dela på Facebook
Tweeta