Det våras för en garderob fri från kompromisser

Det svenska klädvarumärket Asket vill vända uppochner på modebranschen. Bättre men färre basplagg, en permanent kollektion och fler storlekar. Sakta men hållbart växer sortimentet och under våren lanserar man fyra utvalda nyheter.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Asket

Det våras för en garderob fri från kompromisser

Sjyst mode handlar inte om att göra avkall på trend eller passform. Sjyst mode handlar om att kombinera en passform, kvalité och design som gör att vi behåller och uppskattar våra plagg längre. Väljer man färre men bättre plagg, behöver man inte tumma på varken hantverk eller tillverkningsförhållanden. Det menar grundarna till Asket, Jakob Dworsky och August Bard Bringéus som vill få oss att konsumera mode mer medvetet utifrån de plagg som används mest frekvent i garderoben och bygger på tidlöshet.

Asket skapar inte en ny kollektion från noll inför varje ny säsong utan breddar sitt sortiment och jobbar med att förbättra de produkter som finns. På så sätt lanserar eller re-lanserar man produkter under året. Tidigare i år lanserades företagets första jeans och nu under våren kommer ytterligare en breddning av varumärket. Den här gången är det en rundhalsad bomullströja, shorts och en linneskjorta.

Det våras för en garderob fri från kompromisser

Alla produkterna i ASKETs permanenta kollektion präglas av tidlös framtoning, noggranna materialval och fabriksval med hög spårbarhet. För ganska precis ett år sedan skapade Asket en ny ursprungsmärkning, ”Full traceability” som ska ersätta traditionella ”Made in”-märkningar.
– Idag finns en stor brist på transparens inom modebranschen och det är svårt som konsument att göra medvetna val. ”Made in” säger oftast bara något om var en liten del av produktionskedjan är förlagd medan hela skapande kedjan från var bomullen odlas till färdigt plagg är spritt över hela världen, säger August Bard Bringéus.

Den rundhalsade bomullströjan ”The Cotton Sweater” i egyptisk bomull har en 90% spårbarhet, under 2019 hoppas man kunna öka på spårbarheten i Askets sortiment så att man når 100 procent på en större del av sina produkter. Just den här tröjan kostar 950 kronor vilket är ungefär 500 kronor lägre än det traditionella priset på samma typ av tröja av den kvalitén.
– Vi har kapat mellanhänderna i de flesta produktionsleden och har inga återförsäljare utan säljer bara våra produkter via vår egen hemsida, det gör att vi kan hålla nere priset och även här visa på en transparens i hur vår prissättning ser ut för varje enskild produkt, säger August Bard Bringéus.

LÄS MER OCH HITTA ASKETS KOLLEKTION HÄR

Det våras för en garderob fri från kompromisser

The Cotton Sweater
Det ultimata uttrycket av enkelhet. Perfekt i vår, men även för kyliga sommarkvällar. Kan bäras direkt mot kroppen eller som lager på lager över en skjorta. Tröjan är stickad i Perugia i centrala Italien med ett special-utvecklat garn gjort av 100% ”long staple” Egyptisk bomull, en kvalité känd för sin mjukhet och slitstyrka. Tröjan kommer i tre färger och har en 90% spårbarhet. Tröjan kommer kosta 950 kronor och finns nu tillgänglig.

LÄS MER OCH TITTA NÄRMARE PÅ THE COTTON SWEATER HÄR

Det våras för en garderob fri från kompromisser

The Shorts
Klassiska shorts med dressad skärning, snedställda framfickor och passpoal-fickor bak. Shortsen är skräddarsydda i en portugisisk fabrik av en mjuk men stadig ekologisk bomull från Italien i en klassisk twillväv. Shortsen kommer i tre färger och har en 87% spårbarhet. Shortsen kommer kosta 900 kronor och finns tillgänglig från 1 maj.

MISSA INTE RELEASEN AV SHORTSEN – LÄS MER OCH SIGNA UPP DIG HÄR

Det våras för en garderob fri från kompromisser

The Linen Shirt
Ett naturligt val i sommar eller för resor till varmare breddgrader. Skjortan är i 100 % linne och blir bara mjukare med tiden. Skjortan har en avslappnad passform med pärlemorknappar. Skjortväven är framtagen i en fabrik i portugisiska Ronfe och sydd i en familjedriven fabrik i Felgueiras, även de i Portugal. Här har man sedan tidigare år uppdaterat passformen och lanserar nu även en ny beigekulör. Sedan tidigare finns skjortan i vitt, oliv och mörkblått. Skjortan kommer att kosta 1 050 kronor och har en 96% spårbarhet. Den nya kulören finns tillgänglig från 1 maj.

LÄS MER OCH TITTA NÄRMARE PÅ THE LINEN SHIRT HÄR

 

LÄS MER OCH HITTA ASKETS KOLLEKTION HÄR

Dela på Facebook
Tweeta