ASKET lanserar The Pique Polo efter två års arbete

Två år, tjugofem prototyper och fyra olika piké-stickningar senare har ASKET äntligen hittat rätt – i deras nya The Pique Polo.

Pikén som plagg har sedan debuten på Wimbledon gått från att vara ett rent sportplagg till ett givet inslag i de allra flesta mäns garderober. ASKET har arbetat i två år för att ta fram en piké där varje detalj har rätt uttryck och känsla tillsammans med hög kvalitet.


Jakten på ständig förbättring

Redan 2016 lanserade ASKET sin piké The Pique Polo, men kände inte att de hittat helt rätt. Sedan dess har man med hjälp av detaljerad kund-feedback jobbat på en övergripande uppdatering av design, passform och inte minst material.

– Vi introducerade The Pique Polo under 2016 men var inte helt nöjda, säger Dan Vo som är produktchef. Det fina med att ha en permanent kollektion är att vi istället kan investera i att kontinuerligt optimera våra befintliga plagg över tid.


Noggranna materialval

”Ett plagg är bara så bra som dess materialval” menar ASKET och det stämmer verkligen när det kommer till pikéns unika textur. Därför har just materialval och tygutveckling varit mycket viktigt i deras arbete med The Pique Polo, och designteamet har undersökt olika material ned på fibernivå. Till slut hittade de helt rätt. De beslutade sig för ett material i den finaste och högsta bomullskvalitet – en egyptisk bomull med extra långa fibrer. Tillsammans med en italiensk garntillverkare, som har en gedigen historia, state-of-the-art bearbetningstekniker och nytänkande ytbehandlingar tog ASKET fram ett mjukt och lätt specialutvecklat pikétyg med ordentlig spänst. Tyget skapar tillsammans med pikéns klassiska attribut ett plagg helt rätt i tiden.

–  Vi ville tillämpa ett minimalistisk förhållningssätt i designen av The Pique Polon, förklarar Dan. För att behålla det rena och enkla uttrycket, har överflödiga designdetaljer tagits bort. Kragen har sömlös knäppning med ton-i-ton knappar av italiensk pärlemo, silhuetten är rak med karakteriserade sidoslitsar.


”På ASKET designar vi inte för säsonger”

Under arbetet att ta fram The Pique Polo har produktteamet samarbetat nära den italienska garntillverkaren såväl som de tunisiska sticknings- och sömnadsfabrikerna. Plagget har 89 procents spårbarhet, vilket gör att kunderna kan känna sig säkra på att råvarorna kommer från egyptiska kvalitetsgårdar, att tyget stickats i moderna anläggningar och sedan klippts och sytts i fabriker som har rättvisa och humana arbetsförhållanden.

–  På ASKET designar vi inte för säsonger, vi skapar för evigt, berättar August Bard-Bringéus, ASKET:s medgrundare. När något inte är perfekt förbättrar vi det. Genom att skapa en permanent garderob helt utan kompromisser försöker vi bromsa ner ett negativt konsumtionsbeteende och återställa värdet i kläder och dess hantverk och på så sätt återställa klädernas betydelse och värde i våra liv.

The Pique Polo är tillgänglig från den 12:e juni och då åter tillbaka in i ASKET:s permanenta kollektion. Plagget finns i färgerna vit, gråmelerad och Navy. Att hitta sin storlek bör inte vara ett problem, ASKET har ett unikt storlekssystem där du som kund kan välja bland femton storlekar. Priset? 700 SEK.

Du hittar The Pique Polo här och på ASKET.com.

Dela på Facebook
Tweeta