Paisleyhalsduken

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-08-31 12:51  |  Lästid: 2 minuter
Bild 312741

En färgklick till såväl businessviden som till pullover och slitna jeans. Den paisleymönstrade halsduken är en oslagbar accessoar under höstsäsongen. Manolo tipsar om du bäst bär den.

Många drar sig från att använda färg under höst- och vintersäsongen. I takt med att solbrännan försvinner har starka färger en tendens att ge ansiktet ett blekt intryck. Inte minst när färgen sitter så nära ansiktet som en halsduk. Att lyckas bära upp strak mönster handlar i hög utsträckning om att välja rätt material och nyans. I blanka sidentyger blir färgerna väldigt tongivande. Finare ulltyger eller ull- och sidenkombinationer dämpar färgerna något, vilket gör starka mönster i denna typ av material betydligt mer lättburna.

Likaså är ett bra tips att välja en mönstrad halsduk som blandar jordnära färger med starka accentfärger. Brunt, grått, mörkblått eller beige utgör en lugn grund där inslag av exempelvis orange eller lila står för mönstrets spets. Ta gärna upp någon av färgerna i den övriga klädseln. En halsduk med inslag av exempelvis brunt bärs med fördel till bruna skor och en kavaj med brunspäckliga knappar.

När det kommer till att matcha halsduken med den övriga klädseln är det bara bärarens egen kreativitet som sätter stopp. Välj en halsduk vars färgskala matchar den övriga klädseln eller bryt av helt med starka färginslag. Många klassiska höstfärger som brunt, grått och mörkblått lämpar sig väl för lite piggare färginslag.

Bild 312742
Etros halsdukar är rena konstverken. Här en lyxig variant i 100% kashmir (från farfetch). Bärs med fördel till marinblå eller brun överdel.

Bild 312743
Halsduk Calabrese, kavaj Cantarelli (Foto: Fransboone.blogspot.com)

Bild 312744
Accessoarer från Massimo Dutti. Även allra översta bilden.

Bild 312745
Sartorialist visar hur stilen skall genomföras i praktiken.

Bild 312746
Sand har många fina paisleymönstrade halsdukar i sin höstkollektion. Här en modell i kashmir- och sidenmix.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta