På huvudet i höst

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-09-18 21:27  |  Lästid: 2 minuter
Bild 317354

I takt med kylans intåg blir huvudbonaden allt viktigare. Valet mellan hatt, gubbkeps eller mössa är dock lika svårt som att sedan hitta en önskvärd modell. Men med takt med att allt för får upp ögonen får huvudbonader blir också utbudet och valfriheten allt mer inspirerande.

Hatt
Klassiska hattmodeller som Fedora och Trillby är långt ifrån enklöa att bära upp. Konsten att bära hatt ställer höga krav på att hattens form passar ens ansiktsform och inte minst hur hatten kompletterar den övriga klädsel. Att få hatten att framstå som lika självklart som basplaggen. För den som inte bryter av hatten helt med exempelvis slitna jeans och t-shirt, är det lätt att med hatt se ut att komma från ett 1920-tals konvent. Välrenommerade Borsalino kombinerar väl en elegant och modern stil med företags ursprung som hattillverkare:

Bild 317355
Det bästa sättet att undvika att allt fokus hamnar på hatten? Bär krämfärgad dubbelknäppt ytterrock.

Bild 317356
Här till kort och sportig kavaj.

Gubbkeps
Gubbkepsen är betydligt mer lättburen. Passare egentligen de allra flesta personer och till en rad olika stilar. Den klassiska modellen är i tweed och gärna med framträdande mönster. Visserligen en symbol för brittiskt herrgårdsmode, men stadsbor bör knappast vara rädda att bär denna modell.

Bild 317357
Urval av tweedkepsar från Lock & Co. Hatters

Bild 317358
Gubbkeps på italienskt vis från Borsalino

Mössan
Som det argumenterades för förra onsdagen är mössan är klart underskattad modeaccessoar. Oerhört skön, samtidigt som skapar en skönt nonchalant kontrast mot en uppkläd stil.

Bild 317359
Vågad styling
Färgstark höstkombination från
Acne

Läs gärna GQs artikel om hattar. Översta bilden: Borsalino.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta