Överlappande avslut

Eton for Manolo: En detalj som många av er läsare påpekade var att skjortan gärna skulle vara något längre för att inte riskera att glida upp ur byxlinningen. Vi gick steget längre och gav skjortans front ett helt unikt avslut.

Olof Enckell  |  Publicerad 2011-05-06 06:53  |  Lästid: < 1 minut

Skjortor handlar verkligen om de små detaljerna.  I synnerhet när det kommer till businesskjortor där små subtila och ibland utåt sett dolda detaljer är avgörande för helhetskänslan. Det kanske mest unika exemplet på Eton och Manolos samarbete är skjortfrontens unika avslut.

Lösningen innebär att skjortans vänstra framstycke är skuren med en mindre utstickande del, som startar mellan tredje och andra knappen räknat nedifrån.  Detta var förr en relativt vanlig detalj på skjortor och som idag lever kvar genom ett mindre nischtillverkare. Eton använder exempelvis denna lösning för sin Diamond Collection som tillverkas i samarbete med Bologna-baserade Marol.

Idén med överlappningen är helt enkelt att skapa en bättre passform innanför byxlinningen utan att skjortan glider upp. Samtidigt utan att synas för andra än dig själv.   

   


Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta