Oscar Jacobsons vår 2014

Den svenska vintern har sin charm men trots detta tror vi att det är många av oss som längtar till våren och en bar backe. När reorna nu har börjat avta och vårens varor precis har börjat att dyka upp i butikerna kan det vara en god idé att planera sina vårinköp. Manolo fick en pratstund med Mats Pettersson, en av personerna som driver Oscar Jacobsson och med ett huvudsakligt ansvar för märkets varor och utveckling. Mats presenterade vårens tema för OJ Man som är James Bond.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2014-01-30 11:46  |  Lästid: 3 minuter

Med James Bond som inspiration vill de visa upp en kollektion med plagg för den kontinentala gentlemannen som alltid är lika välklädd, oavsett om han befinner sig på en smokingmiddag eller kommer upp ur poolen. Även om stylingen inte ser ut precis som på Sean Connery i en tidig Bondfilm så genomsyrar idén med James Bond hela kollektionen. Agenten var en brittisk patriot på samma sätt som Oscar Jacobson månar om sitt svenska arv och en patriotisk inställning till det klassiska nordiska modet. Agenten har Q som medhjälpare och blir av honom försedd med en rad tekniska produkter. Oscar Jacobson vill med detta lyfta fram deras tekniska ytterplagg vilka tillverkats i tyg från Loro Pianas Storm System. Dessa tekniska tyger gör att de kan tillverka klassiska och skräddade ytterplagg i bra passform fast med sportjackans tekniska och praktiska egenskaper.

På tal om produktutveckling finns i vårens kollektion även en kavaj i världens tunnaste kashmirtyg, väger endast 160 gram/m. Detta gör att den blir oerhört lätt och behaglig att bära även under sommarhalvårets varmare månader. Även detta tyg kommer från italienska Loro Piana.

I kollektionen går de även mot ett något mera klassiskt snitt. Vi kan bland annat se något bredare slag igen vilket är välkommet. Färgskalan består av mycket basfärger där grått kanske är det mest vanligt förekommande.

 

Oscar Jacobsons vår 2014
Kritstrecksrandig ljusgrå kostym av modellen Foley.
Oscar Jacobsons vår 2014
Grön kostym i den klassiska modellen Fuego med ljus Windowpaneruta.
Oscar Jacobsons vår 2014
Med Bond som inspiration har man för våren en rad smokingjackor.
Oscar Jacobsons vår 2014
Modellen Frampton i midnattsblått. Här kombinerad med svart skjorta för en elegant och mindre formell tolkning.
Oscar Jacobsons vår 2014
Ljus kavaj, vita byxor och en ledig scarf.
Oscar Jacobsons vår 2014
En lite annorlunda tolkning i form av den kritstrecksrandiga gula kavajen Firth.
Oscar Jacobsons vår 2014
Sofistikerad ton i ton styling av rock, byxa och kavaj.
Oscar Jacobsons vår 2014
Kostym med funktionell täckväst under.
Oscar Jacobsons vår 2014
Creative Director på Oscar Jacobson; Mats Pettersson.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta