Nyheter från Stòffa

En av våra absoluta favoriter på senare tid är det inspirerande företaget Stòffa. Med fokus på en genomtänkt design och rena linjer har Agyesh Madan skapat en långsamt växande kollektion av måttsydda plagg som alla hänger samma i en röd tråd av färg och ton.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-03-16 11:04  |  Lästid: 3 minuter
Nyheter från Stòffa

Ni kunde förra året för första gången läsa om Stòffa här på Manolo. Sedan dess har en hel del spännande nyheter i form av såväl material som färger lanserats. 

För våren 2016 har Agyesh introducerat en färgskala med kallare nyanser av skifferblått, mintgrönt och chokladbrunt som förankras med neutrala toner av sand, stålgrått och mörkblått. 

Utöver den otroliga kompetens inom för materiallära som Agyesh besitter är det just dessa harmoniska färger som verkligen gör Stòffa så intressant. Konceptet bygger på att varje plagg skall kunna produceras i valfri nyans och bäras tillsammans med valfritt annat plagg i kollektionen. 

Konceptet Stòffa bygger bortsett från accessoarer helt på måttsydda produkter. Alla plagg produceras efter dina mått och i någon av företagets material och färger. Prisnivån är absolut inte låg men sett till vad man får för pengarna är kvalitetsnivån klart högre än man normalt hittar för det priset. Sen är det såklart en enorm potential i måttsömnad av mocka- och skinnjackor där man slipper kompromissa med för långa ärmar och bylsiga passformer. 

Material- och modellmässigt ser vi flera nyheter från företaget för våren.

Först och främst lanserar man en vattenavstötande bomullsväv i sand som är stommen i kollektionens senaste ytterplagg; 004 – En asymmetrisk regnrock. Pris: $1000 – $1200.

 

Nyheter från Stòffa
Modell 004 från Stòffa. En asymmetrisk ytterrock i behandlad bomull.

 

Mockan som funnits med sedan starten kompletteras med en perforerad version och nu erbjuds även alla ytterplagg i ett tunnt vegetabiliskt garvat skinn. Pris: $700 – $1700.

 

Nyheter från Stòffa
Perforerad mocka i nyansen sand. Nu tillgänglig för måttsömnad.

 

Nytt för säsongen är även introduktionen av linne. Det rör sig om två kvaliteter (en Plain weave för byxor och en Basket weave för ytterplagg) i garn från Belgien, vävda på Irland. Priset på ytterplagg i linne väntas ligga mellan bomull och skinn/mocka och byxor kostar mellan $250 – $350. 

 

Nyheter från Stòffa
Byxor i flera nyanser av linne.

 

Ett område som man lätt glömmer i Stòffas utbud är deras accessoarer. Sen tidigare har man flera storlekar av scarfar i 70% kashmir och 30% silke vävda på ett sekel gamla vävmaskiner för en kvalitet som än idag inte kan återskapas av moderna maskiner. För säsongen har man även introducerat Bandanas i bomull producerade i Rajastan-regionen i Indien där också vårens kampanj är fotograferad. Pris: $120 – $500.

 

Nyheter från Stòffa
Bandana i blått.
Nyheter från Stòffa
Infärgning av Bandanas.
Nyheter från Stòffa
Detalj på Bandana samt mocka i sand.

 

Är man intresserad av att titta närmare på Stòffas produkter kommer Agyesh till Stockholm för en Trunk Show tillsammans med Marcus Malmborg i slutet på denna veckan 18-20 mars. För tidsbokning kontaktar man med fördel Stòffa HÄR.  

Slutligen vill vi passa på att dela med oss av några bilder från den fina kampanj som företaget nyligen lanserade.Modell är återigen Agyesh far och kampanjen som fotograferades indiska Rajasthan är döpt till “the man and the palace”

 

Nyheter från Stòffa
Nyheter från Stòffa
Nyheter från Stòffa
Nyheter från Stòffa
Nyheter från Stòffa
Nyheter från Stòffa
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta