Nyheter från Skolyx – GMTO från Yanko

Prisvärda alternativ av kvalitetsskor är ett inslag som alltid brukar vara uppskattat här på Manolo. Idag skall vi berätta mer om nätbutiken Skolyx som lanserar en så kallad Grupp-MTO av fyra skomodeller under den närmaste månaden. Det rör sig alltså om modeller som inte ingår i det normala utbudet men fortfarande erbjuds till ordinarie pris.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-03-08 08:27  |  Lästid: 3 minuter
Nyheter från Skolyx - GMTO från Yanko

Först kan det vara en idé att förklara lite närmare vad begreppet Grupp-MTO eller GMTO innebär. Normalt sätt så innebär MTO (Made to Order) att man tar en befintlig skomodell men väljer skinn, nyans, sula och läst individuellt. Då dessa tenderar att störa produktionslinan på fabrikerna innebär dem i regel ett visst premium som kan vara allt mellan 15-100%. Leverantörerna brukar sätta en minimivolym på exempelvis fyra eller sex par i samma utförande för att man skall undkomma detta premium. Det är genom detta som Grupp-MTO:er har vuxit fram. Det har i vissa fall varit organiserat av skobutikerna själva som samlat in önskemål från sina kunder men också skoafficinados som själva organiserat GMTO:s via exempelvis Styleforum.

I detta fall har Skolyx valt att skapa en serie på fyra skomodeller som finns tillgängliga under månads tid till ordinarie pris. Vid månadens slut börjar skorna produceras och levereras efter ytterligare 8-10 veckor. 

Tanken är att man skall ha fyra nya modeller för respektive månad vilket inte bara ger en större variation i utbudet men även minskar risken för företaget som endast producerar de skor som beställts. 

Till skillnad från många andra GMTO:er så finns det inget minimiantal i Skolyx fall. Är det bara en person som beställer en modell kommer den fortfarande produceras och levereras till ordinarie pris (2 595 kr). 

De fyra första modellerna i den här satsningen är följande. 

Tassel loafer i mörkbrun mocka 

 

Nyheter från Skolyx - GMTO från Yanko
Klassisk tassel loafer i mörkbrun mocka på Yankos loaferläst 955, enkel lädersula.

 

Tassel loafer ljusbrun mocka

 

Nyheter från Skolyx - GMTO från Yanko
Samma modell men i en ljusare nyans av brun mocka.

 

Plain toe Blücher i mörkbrunt skinn

 

Nyheter från Skolyx - GMTO från Yanko
Plain toe blucher på läst 960 i mörkbrunt läder med York-sula (halv gummisula).

 

Wingtip i mörkbrunt skinn

 

Nyheter från Skolyx - GMTO från Yanko
Wingtip på läst 915 i mörkbrunt läder med York-sula (halv gummisula).

Under respektive modell står hur många dagar den finns kvar innan GMTO:n stänger ner och nya modeller lanseras på sidan.

Utöver dessa fyra modeller fortsätter Skolyx att erbjuda en vanlig GMTO där 4 par är minimum för att slippa extrakostnaden. Vill man göra en singel MTO ligger priset från 3 195 kronor beroende på modell och material.

 Vill man läsa mer om Yanko och Skolyx finns den här artikeln där vi handmålade ett par Austerity Brogues i Crustskinn. 

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta