Norton & Sons for Barbour

Samarbetet mellan Savile Row skräddaren Norton & Sons och det ikoniska ytterplaggfföretaget Barbour är kanske ingen direkt nyhet. Redan I fjol lanserades den första kollektionen tillsammans. En kollektion där Patrick Grant fick ta ut svängarna lite mer än vanligt och designa en ledig mindre kollektion under Barbours Beacon Heritage linje.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2014-02-20 10:58  |  Lästid: 2 minuter

Vårens linje har lite mer färger än den första samarbetskollektionen. I höstas var det mörka och rustika färger som dominerade. Vårens kollektion har mer klarblått och gult i sig och fokus ligger på enkla och rena linjer samt en bra tillskärning och passform. Materialen är robusta och funktionella. Inspirationen har man hämtat från de små fiskelägena som ligger utmed kusten i Northumbria i nordöstra England. En plats där även Barbour, vars fabrik ligger i South Shields, kommer från. För att stärka känslan av den maritima inspirationen bakom kollektionen så valde Barbour att lägga pressvisningen på en pub med utsikt över Themsen.

När det kommer till kollektionen så är vi lite extra förtjusta i ytterplaggen Stanhope och Seabord som kombinerar funktion och design på ett bra sätt. De grövre stickade maritima tröjorna kommer göra sig lika bra på den svenska västkusten som den brittiska östkusten.

 

Norton & Sons for Barbour
Norton & Sons for Barbour
Barbour Beacon Heritage
Norton & Sons for Barbour
Norton & Sons for Barbour
Norton & Sons for Barbour
Norton & Sons for Barbour
Barbours ”Seabord Jacket”

För mer information om kollektionen och dess plagg kan vi rekommedera ett besök på Barbours hemsida.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta