Mid Season Wear

Modebranschen är blixtsnabb på att ställa om till vårens mode. Över en natt byter butiker ut bylsiga dunjackor och grovstickat till förmån för badshorts och svala linneskjortor. Men vilken hänsyn tas egentligen till mellansäsongerna?

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-04-01 09:32  |  Lästid: 2 minuter

Att arbeta efter en utpräglad vinter- och sommarsäsong gör att många butikshyllor fylls av klart olämpliga kläder för rådande väder.  Det råder en ständig diskussion om modebranschens fastklamrande vid säsongstänket och många aktörer har idag valt att dela upp året i en rad olika mellansäsonger.  Både för att slippa anordna två årliga reor, men också för att skapa ett relevantare utbud för oss konsumenter.

Stilmässigt är den en konst att klä sig för mellansäsongerna. En temperatur som växlar kraftigt under dagen gör liksom en oförutsägbar väderlek från dag till dag det allt svårare att välja kläder.  Men det är självklart ingen omöjligt uppgift. Med känsla för material och lager på lager-kombinationer går det att skapa en garderob som verkligen täcker hela året. Felet många gör är att de köper just en vinter och en sommargarderob. I många fall kan steget från grova flanellbyxor till tunna chinos bli väl långt. Kavajer och byxor i lättare ulltyger eller mellantunga bomullskvalitéer är plagg som i princip passar hela året runt och som gör det lätt att kombinera dagens klädsel.

Vattenavvisande ytterplagg med avtagbara foder, täckvästar och framförallt finstickade tröjor är andra plagg som gör det lätt att anamma lager-på-lager-filosofin. Nedan följer några exempel.  

    

Bilder: Doriani Milano
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta