Manolos guide till sommarens rea

Nu har sommarens rea på allvar dragit igång runt om på nätet och idag tänkte vi tipsa om produkter och hemsidor med lite extra potential. Vi ger er allt från handsydd konfektion till accessoarer eller varför inte badshortsen inför sommarens solsemester?

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-07-01 09:46  |  Lästid: 4 minuter
Manolos guide till sommarens rea

Att handla på rea är svårare än vad man tror. Det är lätt att dras med av de reducerade priserna och köpa saker man helt enkelt inte är i behov av eller egentligen kommer använda. Samtidigt finns det idag oerhört stor potential om man vet med sig vad man själv gillar och helt plötsligt kan köpa guld men betala för silver.

Ett par råd inför rean.

1. Fundera på vad för plagg du saknat eller önskat köpa under det senaste året. Det kan vara en ljusblå skjorta, en grå kostym eller kanske ett par vita byxor. Fokusera på dessa plagg när du letar så är risken större att det blir något som faktiskt kommer till användning.

2. Fundera på hur vida plagget är snyggt eller bara billigt. Det är väldigt lätt att stirra sig blind på användaren och inte minst det ordinarie priset. Att köpa en kavaj från Tom Ford i fel storlek för att den är på 70% rabatt må verka lovande men slutar oftast med att den blir hängande i garderoben eller att man lägger antingen en förmögenhet på skräddarändringar. 

3. Satsa på basvaror. Det är hör tyvärr inte till vanligheterna att de mest tidlösa plaggen i garderoben reas ut men när det sker är det läge att slå till. Det kan vara allt ifrån en vit bröstnäsduk till mörkblå kavajer. 

4. Tänk flera säsonger framåt. Det du köper på sommarens rea skall kännas lika rätt nästa sommar eller sommaren efter det. 

5. ”Det är på rea av en anledning” är en av de vanligaste argumenten för att man skall undvika stora mönster och färg. Det ligger något i det MEN precis som man inte skall köpa saker man inte trivs i skall man inte heller ignorera saker för att andra inte förstår det. Det finns mängder med lite mer vågade plagg som den stora marknaden inte riktigt är redo för (längre kavajer, större rutor, högre midjor etc) och vet man vad man gillar kan man göra fantastiska fynd i det avseendet. 

Vi har valt ut ett antal favoriter från sommarens rea.

 

Berg & Berg

Berg & Berg är bland det mest prisvärda man kan hitta till fullpris så när Mathias och Karin drar igång rean på handrullade slipsar och stickat är det svårt att hålla sig borta. 

Manolos guide till sommarens rea
Handrullad linneslips i marinblått för extremt överkomliga 360 kr.
Manolos guide till sommarens rea
Att kunna köpa badbyxor på rea innan semestern ens har börjat är inte dumt. Här i ett snabbtorkande material som påminner om Seersucker för stax över femhundringen.

 

Mr Porter

Världens förmodligen bästa webshop har föga förvånande riktigt bra grejer även på rean. Här kan man hitta varor från den absoluta premiumeliten inom konfektion till halva priset. 

 

Manolos guide till sommarens rea
Fantastisk kavaj för sommarhalvåret från Isaia i en exklusiv grön väv. Nedsatt med 50% till ca 7 000 kr.
Manolos guide till sommarens rea
Är det något som är svårt att hitta på rea så är det kvalitetsskor. För tillfället har Mr Porter 30% på mängder av modeller från Edward Green. Här i form av PTB-modellen Windermere i Shell Cordovan nedsatt till 8 000 kr.

 

Oger

Holländska webshopen Oger har ett vansinnigt bra utbud av kvalitetsskjortor, kavajer och kostymer även på rean. Här finns alla möjligheter att hitta stapelvaror som ljusblårandiga eller vita skjortor om än med något mindre rabatt.

 

Manolos guide till sommarens rea
Prisvärda Alessandro Gherardi blir ännu mer prisvärd under rean. En för 125€ eller två skjortor för 200€.
Manolos guide till sommarens rea
Steve Mcqueen-klassikern från Baracuta nersatt till 250€.

 

Linnegatan 2

Linnegatan 2 i Göteborg har de senaste åren breddat utbudet med en rad premiumaktörer och har produkter från bl a Incotex, Barba, Herno och Gaiola nersatta med 50% på sommarrean. 

 

Manolos guide till sommarens rea
Bruna chinos från Incotex nersatta med 50% till 1 100 kr.
Manolos guide till sommarens rea
Microrutig kavaj från Gaiola Napoli för 3 500 kr.

 

Spiga 3

Den andra framträdande Göteborgsbutiken Spiga 3 har också dragit igång rean med riktiga godbitar som G.abo Napoli, Lardini och The Gigi till överkomliga priser.

 

Manolos guide till sommarens rea
Dubbelknäppt kavaj från Gigi för 2999 kr (50%)
Manolos guide till sommarens rea
Eller varför inte en marinblå kostym från G.abo Napoli för 5 595 kr (30%).

 

Pauw

Superlyxiga Pauw Mannen stoltserar med ett utbud av handsydd konfektion från Kiton, Attolini och Orazio Luciano. Även rean avspeglas såklart av kvalitetsutbudet även om det fortfarande rör sig om väldigt mycket pengar.

Manolos guide till sommarens rea
Slipsporr från Italienska Kiton nersatt till 149€.
Manolos guide till sommarens rea
Somrig kostym från Caruso i s130-ull nersatt med 25% till 1 100€. (även översta bilden)
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta