Manolo x Ströms – Den perfekta flanellbyxan 2.0

Vi är idag stolta att kunna presentera vårt senaste samarbete för hösten. Det är en uppdatering av det samarbete vi startade med Ströms Man & Woman 2015 där vi tog fram en gemensam byxmodell. För hösten har vi valt att lansera en ny modell där vi tagit konceptet ytterligare ett steg med en rad uppdateringar och flera nya tygval.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-10-10 08:40  |  Lästid: 3 minuter
Manolo x Ströms - Den perfekta flanellbyxan 2.0

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS

För er som inte känner till projektet sen tidigare kan läsa mer om det härhär och här

Vi ville skapa en modell som stod ut i det rådande butiksutbudet med en lite mer generös vidd och livhöjd. Valet föll på en klassisk flanell i mellangrått (uppföljt av ytterligare två färger säsongen efter) från Vitale Barberis Canonico. 

Mottagandet och byxans försäljning var över förväntan vilket är otroligt roligt när man lagt ner så mycket tid och energi på prototyper och design. Under de två höstsäsonger som byxan har sålts har vi tagit emot feedback från läsare och kunder som vi verkligen tagit till oss. 

En detalj som många efterfrågade var Side Adjusters, de små spännen som är placerade på respektive höft och kan agera substitut till bälteshällor eller hängslen. Det är en detalj vi själva uppskattar på såväl uddabyxor som kostym då det ger ett rent intryck när man vill undvika bälte till sin klädsel. Vid tillfället för vår första version av byxan hade fabriken vi använde inte möjlighet att producera Side Adjuster men vi har sedan dess arbetat med att ta fram ett alternativ som vi idag stolt kan stå bakom. 

Valet föll på en spänne i mattsvart/grafitgrå metall som smälter in fint mot tyget och ger en sober och diskret finish. 

 

Manolo x Ströms - Den perfekta flanellbyxan 2.0
Den nya modellen är försedd med side adjusters i matt metall.

Nästa stora nyhet är materialvalet. Vi har fortsatt arbeta med Vitale Barberis Canonico men för den här modellen har vi valt företagets lättare och borstade flanell. Vi anser att den utgör ett bra substitut till den lite grövre och mer porösa kvalitén i våra första byxor och passar därför utmäkt i uppvärmda kontorsmiljöer.

Vissa kanske undrar över slitstyrkan i en tunnare flanell så vi valde att låta tyget genomgå ett så kallat Martindale-test för att iscensätta naturligt slitage. Den nya tunnare flanellen visade sig med marginal överträffa det grövre tyget vilket mycket beror på den mer kompakta väven. 

Färgmässigt ville vi behålla en grafitgrå ton då vi anser den vara det mest mångsidiga alternativet. Utöver grått lanseras byxan i ytterligare tre nyanser av samma flanell (marinblått, brunt och beige). Detta täcker enligt oss nästan alla situationer i vardagen och är alla färger som enkelt kan kombineras med övriga plagg i garderoben. 

 

Manolo x Ströms - Den perfekta flanellbyxan 2.0
Vår senaste byxa med Ströms Man & Woman finns i färgera mörkblått, grått, brunt och beige.

Som om inte detta var nog ville vi ta projektet ytterligare ett steg. Även om flanellbyxor är det kanske mest användbara och mångsidiga alternativet för hösten så kände vi att det fanns en efterfrågan på byxor i vår silhuett även i andra material. 

Vi valde därför att lansera ytterligare två alternativ i en grövre borstad bomullskvalitet. Den kommer i färgerna sand och olivgrönt och illustrerar ett lite ledigare alternativ som fortfarande går utmärkt att bära till kavaj. 

 

Manolo x Ströms - Den perfekta flanellbyxan 2.0
Byxan i två nyanser av den nya bomullskvalitén.

I nästa artikel kommer vi visa byxorna i sin naturliga miljö där vi går in närmare på hur vi uppdaterat passformen och silhuetten. Alla modeller finns redan idag att köpa i Ströms butik i hörnet Kungsgatan/Sveavägen. Priset är likt föregående modeller 1 999 kr för såväl flanell som bomull.

För eventuella frågor rörande storlekar eller distansköp kontaktar man enklast butiken på PurpleRoom@stroms.com.

 

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta