Manolo väljer läderhandskar

Halsduken och kashmirmössan får ursäkta. Den allra mest sofistikerade accessoaren till ytterrocken eller höstkavajen är ett par läderhandskar.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-10-01 07:30  |  Lästid: 3 minuter

Även om behovet av handskar sträcker sig över såväl höst och vinter som tidig vår är utbudet av vettiga alternativ fortfarande relativt magert. Om det de senaste åren ploppat upp en rad intressanta tillverkare av väskor och andra läderaccessoarer är handskar en produktkategori där det tycks stå relativt still. De allra flesta större modemärkena har en eller två handskmodeller i sina kollektioner där designen ofta tyvärr tycks handla mer om brandig än faktiskt kvalité. Den som söker efter lite mer valuta för pengarna bör istället titta på utpräglade handsktillverkare som brittiska Dents eller svenska Hestra. Sedan finns det en rad mindre duktiga handskmakerier i länder som Ungern, Italien och Frankrike, men tyvärr är många av dessa för små för att exportera utanför sina länders gränser.

Stilmässigt är en bra utgångspunkt ett par mellanbruna handskar i hjort eller nappa, vilket båda är väldigt mjuka och behagliga läderkvalitéer för handskar. Den som vill lyxa till det investerar med fördel i ett par peccary-handskar som med sin unika yta kommer att åldras väldigt vackert. För att göra handskvalet något lättare har Manolo i dagens valt ut några favoriter.

 

Handskar i peccaryskinn från svenska Hestra.
Här syns tydligt hur vackert skinnet åldras. Foto: The Sartorialist.
Ännu en versionen från italienska Doriani
Mörkbrun mocka med elegant lila kashmirfoder. Drake London
Merola är ett anrikt italienskt handskmakeri som med start i höst bland annat själv på Mr Porter. Här med smart avtagbart foder.
Handskar i nappa med foder i kashmir från Alfred Dunhill.
Handsydda hjortskinnshandskar med kashmirfoder från Paul Stuart.
Ännu en lite ljusare handsmodell från franska Melinda Gloss.
Låt fodret bli en stildetalj. Här matchas det mörkbruna lädret med ett elegant ornage foder. Från Tod’s.
Superklassiskt från Dents
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta