Manolo testar: Ole Henriksen

 |  Publicerad 2006-11-20 10:49  |  Lästid: 3 minuter

Bild 315555Ole är dansken som har gjort succé i Hollywood med sina naturliga hudvårdsprodukter, och ska man tro på allt man läser verkar kändisarna köa för en tid på hans spa i LA.
Vi har testat några av produkterna under den senaste månaden och kan bara hålla med. De är jättebra.

Det är svårt att vara helt objektivt inställd till någon som har en så sympatisk air runt sig som Ole Henriksen. En dansk kille som har lyckats i det stora landet i väst genom att anamma gammal indonesisk naturläkekonst. Dessutom ser han alltid glad ut och man får känslan av att han behandlar alla lika, (ofrivillig ordvits) oberoende av vem du är. Så det är ingen överdrift att säga att jag har sett fram emot att testa dessa produkter.

Som vanligt är det din egen hudtyp som bestämmer vad som passar bäst för dig. Har du väl gjort det är det ganska enkelt att hitta blad Oles produkter. På www.olehenriksen.com hittar ni en enkel uppdelning av produkterna och vilken hudtyp de passar.

Med min något torra och ofta känsliga blandhy fick jag följande tre produkter skickade till mig: On the go cleanser, Pick Me Up – Face Tonic och Nurture Me – Soothing Creme.

Det märktes genast att detta var produkter som passade mig. Jag brukar vanligtvis få en del problem med hyn i början av en testperiod, men inte nu. De problem jag hade tidigare försvann direkt på ett sätt jag inte upplevt tidigare.

Bild 315556
On the go cleanser cirka 500 kronor för 355 ml eller 280 kronor för 118 ml
Lyxig ansiktsrengöring med bland annat apelsin-, tång- och rödalmextrakt. Den är både mild och effektiv och passar även känslig hy.
Se till att återfukta snabbt efteråt eftersom den är så effektiv, gärna medan huden fortfarande känns något fuktig. Annars finns det risk för att det börjar strama i huden.

Bild 315557
Pick me up – Face Tonic
cirka 500 kronor för 355 ml eller 280 kronor för 118 ml
En tonic som känns fantastisk att spraya över ansiktet efter rengöringen. Eller som en snabb uppfräschning under dagen om du känner oljig eller har varit svettig. Använd då en bomullstuss eller liknande och torka med.

Bild 315558
Nurture Me – Soothing Creme cirka 625 kronor för 57 gram. (vilket betyder en burk stor som två snusdosor på varandra ungefär)
Nästan allt med denna kräm är toppen. Men inte lukten. Varje morgon och varje kväll påminns jag av en doft som jag bara kan associera med en penicillinkur jag fick som liten. Det är en märklig doft av något som liknar apelsin. Doften försvinner dock efter ett litet tag. Krämen kommer också in en burk och det kan vara en bra idé att använda sig av en lite spatel så att man inte stoppar fingrarna i burken varje dag. Själv har jag dock använt mig av fingrarna vilket hittills fungerat bra.

Ja, helt billigt är det alltså inte. Men som jag och min hy ser det är de absolut värda priset.

Ole Henriksen hittar ni bland annat på Smashing.se.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta