Manolo testar: Clerasil Ultra

 |  Publicerad 2007-08-13 18:32  |  Lästid: 2 minuter

Bild 316306Clerasil ultra är ett ansiktsrengöringssystem som hävdar att det ger dig synligt renare hud redan efter tre dagar. Detta kanske låter fantastiskt, men egentligen skulle man kunna säga att alla rengöringsprodukter kan göra det samma. Frågan är väl snarast vilken utgångspunkt man har. Så det verkliga testet är ju snarare hur effektiv Clerasil Ultra är mot finnar.

Att skaffa sig dålig hy på kommando är minsann inte det enklaste. Särskilt inte om man kommit lite till åren som jag själv. Hyn tuffar liksom på av sig själv. det behövdes faktiskt två veckor på landet, med massor av god mat och dryck, helt utan rengöringsprodukter och där all kroppsgengöring görs i på bryggan vid sjön. Men när jag var tillbaka behövdes verkligen något för att ta bort blänket och de där ömma röda prickarna som hade dykt upp lite var stans.

Clerasil Ultra består egentligen av fyra produkter, men jag har hoppat över cleansern och nöjt mig med att prova scrub, tvätt och spot treatment-krämen. På produktsidan verkar de tycka att man ska använda tvätten först och scruben sen, men det tycker jag verkar vara en dålig idé. Jag har alltså gjort som vanligt och kört scruben först.

Alla produkterna känns väldigt bra och luktar gott. Och bara det är inte illa för ett kit som bara kostar runt 270 kronor för tre rejäla förpackningar.
Man använder alla produkterna både morgon och kväll. I vanliga fall skulle jag vara lite tveksam till att använda en scrub två två gånger om dagen, men är det en intensivkur så är det.

Funkar gör det i alla fall. Redan efter andra behandlingen har den röda ömma fläcken förvandlats till en liten vit prick. Naturligtvis kan jag inte låta den vara utan tar bort den försiktigt. Efter två dagars behandling hittar jag egentligen ingenstans att sätta min spot treatment på utan kletar lite pliktskyldigt på den där kvisslorna satt tidigare.

Efter behandlingstiden kan jag mycket väl tänka mig att använda ansiktstvätten varje dag, scruben en gång i veckan och spot treatmenten varje gång nya problem dyker upp.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta