Manolo testar: ClayValet

 |  Publicerad 2008-02-07 20:11  |  Lästid: 2 minuter
Bild 316749

Hur ofta har man inte sett ett plagg, i en tidning eller på en annan Manolo-läsare, och därefter spenderat åtaliga timmar att leta efter ett liknande? Allt som oftast är plagget i fråga svårfunnet och letar man på nätet är det ännu värre. För denna situation har sajten ClayValet skapat sin tjänst. Här får du din egna personal shopper som letar rätt på plagget i nätshoppingen. Men fungerar det? Manolo.se har testat.

Sajten är egentligen bara ett formulär där man skriver in sin förfrågan efter bästa förmåga för att sedan luta sig tillbaka och invänta svar. Oftast går det på under 24 timmar, om man ska tro dem själva. Alla får fem gratis förfrågningar per vecka i dagsläget.

Det låter lite för bra för att vara sant, så vi vi bestämde oss för att prova tre olika sorters sökningar för att se hur de klarade av en variation av plaggtyp och detaljrikedom. De frågorna vi skickade in var följande:

* round neck pure cashmere sweaters for men, from a shop that ships to Sweden. Price is more important than the finest quality.

* a leather bag that is small enough to use as cabin luggage, but preferably could fit clothes for a whole weekend. A modern and distinguished look would be nice!

* a pair of Nike Olympic Air Jordan VII in size US 10.5.

Det sista frågan valde vi även att förtydliga när vi inte fick något resultat, och då blev frågan så här:

* a pair of Nike Olympic Air Jordan VII in size US 10.5. It’s a pair of basketball shoes made by Nike, and in the Olympic colour edition – white, blue, red and gold. Originally released in 1992 but a retro version came out around 2002.

Som länkarna ovan avslöjar var det bara den första förfrågan som kom tillbaka med ett positivt svar. Eller ett svar överhuvudtaget ska jag säga. Mount Cashmere må vara ett korrekt alternativ, men är det verkligen det bästa? Tveksamt.

Att inte hitta en läderväska som man kan ha som handbagage är direkt märkligt, och att plocka fram ett par Nike Olympic Air Jordan VII kräver bara en enkel eBay-sökning. För att vara personal shoppers har de en del att lära om nätshopping.

I takt med att nätshoppingen utvecklas kommer flera kringtjänster att dyka upp. Och att få en hjälpande hand i denna shoppingdjungel är en bra affärsidé. Clayvalet är tyvärr inte lösningen på detta problem. Men vi hoppas på att efterträdarna klarar av uppdraget bättre.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta