Lyx: Klockor

 |  Publicerad 2006-11-24 09:31  |  Lästid: 2 minuter

Bild 315568Klockan sägs ofta vara den enda accessoaren vi män kan bära upp på ett snyggt sätt. Och i och med den inte alltför översvämmade herrsmyckesbranschen är jag villig att hålla med. ” Din klocka säger vem du är” är en annan klyscha som rör sig i dessa sammanhang. Manolo bjuder här på två riktigt snygga armbandsur i två totalt skilda prisklasser. Oavsett om klockan säger vem du är, eller om du kombinerar den med andra smycken, så är en klocka nästintill ett måste för alla myndiga män. Inte minst för att hålla koll på tiden. Och då har jag tagit med din högteknologiska mobiltelefon i beräkningarna.

Vintage Rolex Daydate 18 karats guld, 55 000 danska kronor(woolhead.dk)
Jag är inte så insatt i klockors mekanik, så jag gick mer på utseendet när jag valde ut den här modellen. Så fråga mig inte om dess inre egenskaper. Jag vet i alla fall att det är en grymt snygg klocka, sådär lagom tacky, som passar in på vilken handled som helst. Woolhead har butik i Köpenhamn och ägnar sig helt åt handel med vintageklockor. På deras hemsida visar de upp de klockor som finns i butik, men vill man lägga vantarna på någon av dyrgriparna får man bege sig över sundet.

Bild 315569Och så ett lite billigare alternativ.
Calvin Klein, 142.50 dollar(Glooks.com)
Säga vad man vill om Calvin Klein, men han är i alla fall riktigt duktig på underkläder och klockor. Hans klockor kanske inte besitter samma standard som ett riktigt påkostat kvalitetsur, men designen är det minsann inget fel på. Den här klockan är gjord i borstat stål, något som verkligen faller mig i smaken, även om jag inte hade tvekat en sekund på att välja guld om jag hade haft 55 tusen danska kronor på kontot. Sedan gillar jag även den stilrena svarta urtavlan. På den här hemsidan kan du även hitta andra prisvärda klockor från Ck.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta