Levi’s collectibles

 |  Publicerad 2006-10-31 09:51  |  Lästid: 2 minuter

Bild 315480I höst presenterar världens äldsta jeanstillverkare kollektionen Levi’s Collectibles, där tre olika yrkesgrupper fått sätta sin prägel på vardera två par jeans – en smalare och en mer baggy modell – och två par skjortor i olika färger. Manolo är måttligt imponerade.

The butcher (slaktaren), the baker (bagaren) och the candlestick maker (ljusstöparen) är de yrken som representeras i kollektionen. Alla plagg i kollektionen är unisex och börjar säljas inom kort. Jeansen väntas kosta uppemot 3000 kronor, medan skjortorna landar på en knapp tusenlapp. Det är en begränsad kollektion, men inte ”extremlimiterad”; exempelvis väntas ett par hundra av varje jeansmodell säljas över hela världen. I Sverige är Nitty Gritty i Stockholm enda återförsäljare.

Jeansen är onekligen genomarbetade och ger verkligen en illusion av att vara anpassade efter varje yrkes olika förutsättningar. Så har till exempel ”bagarjeansmodellen” (kallad ”Pat the baker”) påmålade ”mjölfläckar” och den ena modellen till och med en vit applikation längst ner för att ”skydda mot mjölet”. Bild 315481Det ger lätt ett överarbetat och överdrivet intryck. Då känns hålen i såväl skjorta som jeans på ”slaktarplaggen”, stora nog för och tänkta att hänga verktyg i, mer genuint äkta och genomtänkta. ”Ljusstöparkläderna” (kallade Nick the candlestick maker) är mer nedtonade, med tuffa skinndetaljer, som gör sig bäst på den smala modellen och faktiskt ger en ganska snygg, om än inte stilren, jeansbyxa.

Bild 315482Det här är knappast en kollektion som till punkt och pricka följer rådande trender. Här är bara en jeansmodell riktigt smal och bland samma grupp av plagg lyser det i höst så gångbara avskalade, sobert mörka, med sin frånvaro. Skjortorna är bättre och flera av dem intressanta att titta närmare på, med genomarbetade detaljer och till ett rimligt pris. Och man kan knappast kalla någon del av kollektionen för ospännande, så ett besök bara som lite ögongodis kan vara på sin plats.

Till våren väntas yrkesgrupperna the boat rider och the coach rider med spännande, könsuppdelade och mer trendriktiga marina vibbar.

Fler bilder på kollektionen hittar du här.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta