Klä upp / Klä ner

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-03-17 19:42  |  Lästid: 2 minuter
Bild 311865

Det pratas ofta om vikten att klä ner en viss stil eller ett plagg. Att vara välklädd, men
samtidigt inte överklädd. Klädseln skall vara stilfull, men inte för elegant. På många sätt är denna mentalitet klart missvisande. För varför inte vända på inställningen och istället klä upp vår vardagsklädsel?

Välkläddhet är långt ifrån uteslutande en fråga om att välja rätt blazer. Många tillfällen kräver en ledig, men samtidigt stilfull klädsel. Samtidigt är det viktigt att se att modern stil knappast sitter i själva beteckningen på ett plagg, utan sättet det bärs och inte minst silhuetten. En skräddad jacka kan vara ett fullgott alternativ till en blazer liksom stilfulla sneakers är ett minst lika bra alternativ till en modern kostym som klassiska läderskor. En riktigt stilsäker person behärskar garderobens hela registret. Från kostym till sportjacka och jeans. Att våga klä upp en ledig stil blir därför minst lika viktigt som att behärska en formellare klädseln på ett naturligt sätt.

Tanken med ovanstående bild är främst att visa på hur det går att använda tidlöst eleganta detaljer även till en vardagsbetonad klädsel. De kastanjfärgade munkskorna från Sutor Mantellassi skulle liksom portföljen lika gärna kunna bäras till välskräddad ullkostym som i detta fall en sportig funktionsjacka. Men det skulle lika gärna gå att byta ut skorna mot ett snygga sneakers. Allt beroende på bärarens humör.

Scarf Harrods
Jacka Aspesi (Andreas Murkudis)
Skor Sutor Mantellassi
Byxor Fifth Avenue Shoe Repair
Tröja John Smedley
Portfölj Salvatore Ferragamo (Barneys)
Solglasögon Tom Ford (Farfetch.com)

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta