Kent Wang – a modern haberdasher

Senaste åren har en rad intressanta uppstickare inom klassiskt herrmode sett dagens ljus i USA. I kontrast till de gigantiska amerikanska modeimperierna hyllar dessa liksom det småskaliga och lokalproducerade. De kommande veckorna kommer vi att lyfta fram några intressanta amerikanska mikrofirmor som alla har lyckats otroligt väl och som gör internetshoppingen mycket mera intressant.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2012-07-10 15:19  |  Lästid: 3 minuter

Sociala medier har öppnat möjligheten för en liten modeentrepenör med en liten budget att skapa ett lyckat koncept som säljer över hela världen. En sak som flera uppstickare har gemensamt är att de ofta helt saknar fysisk butik eller att det finns en butik, men att större delen av försäljningen kommer från internet.

Först ut blir Austin-baserade Kent Wang. Firman med samma namn som ägaren startades 2007 då Kent inte tyckte att han fann några bra näsdukar i linne hos de ekiperingar han brukade handla hos. Sagt och gjort började han i första hand tillverka accessoarer för att successivt öka utbudet med randsydda skor av riktigt hög kvalitet samt fullkanvas kostymer.

Det genomgående temat är klassiskt, figurnära, hög kvalitet fast till ett rimligt pris. Firman erbjuder även en fullt fungerande MTM-service både för skjortor och fullkanvas kostymer.

Det som i första hand har fångat vårt intresse är firmans pikétröjor som faktiskt har blivit något av en hype bland modebloggare runt om i världen. De håller en mycket hög kvalitet, riktigt bra passform samt har en snygg fullspreadkrage vilket annars är svårt att hitta på pikétröjor. Kragen är som på vävda skjortor sydd i två lager. Knapparna är i pärlemor och man erbjuder flera olika tjocklekar på tyget beroende klimatet. Extra roligt är att Wang även har denna polo pikétröja med lång ärm vilket kan se riktigt bra ut under en kavaj för en mer casual look.

Även firmans grenadineslipsar har fångat vårt intresse. Det är svårt att hitta riktigt bra slipsar som tillverkas med denna tredimensionella vävning och Drakes är de som idag gör det bäst. Utan att ha fysiskt provat Wangs så kan vi inte svara för kvaliteten men när priset är mindre hälften mot Drakes så är det lockande. De finns i flera färger, längder samt breddar och är alla tillverkade i Italien. Nedan följer ett axplock från märkets kollektion.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta