Kanvasväskan

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-10-05 16:09  |  Lästid: 2 minuter
Bild 312914

Behov av en ny väska utan att ruinera plånboken? Manolo har tagit en närmare titt på kanvasväskor som är både funktionella och ofta ruskigt prisvärda.

Det går inte komma ifrån faktumet att snygga läderväskor kostar. Men misströsta inte. Det finns alternativ framför att behöva kompromissa med en medioker läderväska, vars yta totalt saknar karaktär. Senaste säsongen har den klassiska kanvasväskan upplevt en mindre renässans. Mest känd är tveklöst modellerna från anrika amerikanska outdoor-märket Filson, vars väskor bärs till såväl utpräglad preppystil som kontrast till uppklätt kostymmode. Danska Mismo, har med sin kollektion M/S Kanvas tagit fram en kollektion av stilfulla kanvasväskor i något modernare stil. Därutöver finns många alternativ från brittiska märken. Nedan följer några exempel.

Bild 312915
Mismo uppdaterar sin väskkollektion MS Kanvas som de gör i samarbete med danska butiken Storm.

Bild 312916
Klassikern från amerikanska outdoor-märket Filson.

Bild 312917
Här som en snygg kontrast till en övrigt uppklädd stil. Foto: The Sartorialist. Filson kommer snart att finnas tillgängligt via skånska Très Bien Shop.

Bild 312918
Bill Amberg har gjort en version av sin selvage bag i tyg från Harris tweed. (Asos.com)

Bild 312919
Hackett Brig Fisherman Bag är en del av märkets kollektion British Traveller. Väskorna tillverkas i England av vegetabiliskt garvat läder och rejält kanvastyg.

Bild 312920
Brady (Asos.com)

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta