J.Lindeberg AW 2010

Olof Enckell  |  Publicerad 2010-02-27 12:04  |  Lästid: 2 minuter
Bild 313602

På tal om svenska märken som genomgår en totaltransformering. J.Lindeberg utvecklar med sin kommande höstkollektion, den andra under chefsdesignern Pierangelo D’Agostins ledning, ytterligare sitt koncept tehcno couture. Manolo ger er en försmak.

J.Lindebergs nya vision avspeglar sig lika tydligt i kläderna som sättet att kommunicera kollektionen. Det pratas inte längre om säsongens viktigaste inspirationskällor eller eventuella stilförebilderna. Nu pratas det uteslutande om kläder och funktion.

Mixen är på många sätt unik. Dels finns det den dressade delen med kostymer i kritstreck och glencheck-mönster där märket i nuläget arbetar med fem grundmodeller. Silhuetten är överlag väldigt rättfram med korta längder på såväl kavaj som byxor, mjuka axlar och hög knäppning. Ofodrade kashmirslipsar, elegant mönstrade sidenhalsdukar och klassiska businessskjortor som görs tillsammans med italienska Mastai Ferretti kompletterar looken.

Den välklädda stilen kombineras med betydligt sportigare plagg i moderna tekniska material, vilket under senaste säsonger kommit att bli något av märkets signum. Kavajer fodrade med Gore-Tex, vattentäta flanelltyger och jackor med fack för alla tänkbara tekniska prylar är bara några exempel. För hösten lanseras bland annat en tröja med ärmpatch som fästs i plagget helt genom tryckluft. Lalle Johnson, designkonsult för J.Lindeberg, visar upp ett av kollektionens nyckelplagg, jacka i vattentåligt flanelltyg.
– För höstkollektionen tycker jag det är tydligt att vi tagit ytterligare ett steg i att föra samman sport och funktion med stil. Den här jackan skulle du i princip lika gärna kunna åka skidor i som bära över businesskostymen, säger Lalle.

Bild 313603 Bild 313604 Bild 313605 Bild 313606 Bild 313607 Bild 313608
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta