Jakten på Herrbetjänten

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-08-02 13:09  |  Lästid: < 1 minut
Bild 312576

Vi får en rad förfrågningar om herrbetjänter. Ett praktiskt sätt att förvara kläder och inte minst en stilfull inredningsdetalj. Men vart går det egentligen att hitta snygga och funktionella modeller?

Den bistra sanningen är de nyproducerade modellerna ofta lämnar mycket kvar att önska. Designmässigt ser de antingen ut som rymdskepp eller något i en tantig inredningstidning. Men framförallt är själva galgen ofta alldeles för smal för att kavajen skall hänga bra utan att förlora sin form. För att inte tala om själva träkvalitén.

Den som vill hitta en funktionell och samtidigt snygg herrbetjänt bör leta efter begagnade. Auktionssajter som Blocket, Gotoget och Tradera brukar ofta ha ett brett utbud av herrbetjänter från 50- och 60-talet, inte sällan från italienska Brevettato. Jag har letat efter nyproducerade modeller som håller samma kvalité och stilnivå, men tyvärr inte hittat någon modell. Kanske har någon av er ett bra tips?

Ett annat tips är att kolla mer utpräglade antikhandlare. Gärna med fokus på möbler från sekelskiftet eller 50- och 60-talet. Om de inte har någon modell i sitt rådande utbud går det ofta att fråga efter herrbetjänter så kan antikhandlaren leta upp en åt dig.

Herrbetjänt på bilden från Auktionskompaniet.se

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta