Inspiration – The Armoury

När man som vi på Manolo både har ett stort intresse för mode och privilegiet att få skriva om det så kommer ofta frågan vad vi själva inspireras av. Läsare, vänner och bekanta frågar vilka tidningar inom mode vi läser, vilka butiker vi handlar i och vilka märken eller skräddare vi själva föredrar? Ett självklart svar på detta är att i stort sett allt på Manolo speglar på ett eller annat sätt våra egna stilpreferenser. Dagens text kommer att gå på temat inspiration och ett tips på en butik med tillhörande bloggar där undertecknad hämtar väldigt mycket inspiration nämligen The Armoury.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2014-08-06 10:30  |  Lästid: 3 minuter

Stil är egentligen något subjektivt och vi rekommenderar aldrig att kopiera någon annans stil rakt av. Det bästa är ofta att hämta inspiration från många håll och sedan försöka konvertera detta till en personlig stil.

The Armoury startade för fyra år sedan i Hong Kong av Mark Cho, Alan See och Ethan Newton. Efter två år anslöt även Jake Grantham som tidigare jobbat ett par år för Drakes London. Mark Cho är nyckelpersonen bakom konceptet och är även delägare i Drakes London. Fram till nyligen hade de två butiker i Hong Kong men öppnade i vintras även i New York. Nyligen lämnade en av grundarna; australiensaren Ethan företaget för nya uppdrag vilket är väldigt synd då han med sin personliga stil varit en stor ikon.

Det är egentligen två saker som gör konceptet The Armoury så unikt. Först och främst säljer de extremt väl valda varumärken samt har samarbeten med några av världens främsta tillverkare och skrädderier. Dessa gör löpande så kallade Trunk Shows där de besöker The Armoury för att träffa kunder. Några av de tillverkare som The Armoury var tidiga med att presentera är Ambrosi Napoli som måttsyr några av världens bästa byxor, Ring Jacket, Orazio Luciano, Liverano & Liverano, Saint Crispins samt Carmina för att nämna några.

Det andra som gör dem så unika är de personer som arbetar hos dem och som alla har kommit att bli mycket välkända profiler inom den så kallade #menswear-genren. Dessa personers känsla för stil och deras utstrålning exponeras duktigt på såväl företagets egen blogg The Armoury Lightbox som på deras personliga bloggar. 

Stilen som de står för är klassisk och tidlös utan att för den delen kännas daterad. Fokus ligger på välskräddade kostymer och kavajer som alla bärs upp på ett personligt sätt och influenserna är italienska, brittiska och japanska. Inte sällan förkommer det inspirerande bilder på skräddarna de samarbetar med så som Antonio och Taka på Liverano, Salvatore på Ambrosi Napoli och Pino från Orazio Luciano.

Inspiration - The Armoury
Jake Grantham är senaste tillskottet till Hong Kong butikerna.
Inspiration - The Armoury
Skyltning på nya New York-butiken.
Inspiration - The Armoury
Klassiska proportioner, hög kvalitet och kreativ styling kännetecknar The Armoury.
Inspiration - The Armoury
Kostym i Fresco-tyg med väska från Frank Clegg.
Inspiration - The Armoury
Transylvanska skospecialisten St Crispin har fått stort uppsving tack vare exponeringen via The Armoury.
Inspiration - The Armoury
Antonio och Taka från Liverano tillsammans med Ethan Newton.
Inspiration - The Armoury
The Armoury erbjuder bl a de exklusiva skomärket Spigola by Koji Suzuki.

 

BilderThe Armoury, Ethan Newton, Alan See och Jeffery Hillard

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta