Inspiration – Min semester

Så, då var det dags för mig att vara ledig ett litet slag. Flera av er har säkert varit på semester eller går liksom jag på sen (eller som jag själv säger, kontinental) semester. Dagens text blir inte som annars när det gäller mig en djupdykning i något speciellt ämne. Istället skulle jag vilja inspirera er till hur man kan packa och vad man kan ta med på resan.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-08-02 09:05  |  Lästid: 4 minuter
Inspiration - Min semester

För detta är precis så som jag själv packar inför min semester. Alla de saker som visas här idag är faktiskt mina egna och sådana som jag använder när jag reser, med några enstaka undantag där jag inte hittade bild och fick ta och använda ett liknande substitut. På detta sätt vill jag göra det hela lite mer personligt.

För staden 

Rent generellt brukar jag försöka att packa så lite som möjligt när jag åker på semester. Allt beror så klart på vart vi skall och hur länge man är borta. Vid 2-3 nätter så försöker jag att endast packa ett handbagage. Då brukar det räcka med en större totebag. Den fungerar sen även som en bra väska om man åker till stranden eller gör någon dagsutflykter. Skall jag vara borta lite längre så använder jag en stryktålig resväska av typ Rimowa.

Vart man reser styr så klart också packningen. Då jag är en tämligen rastlös själ som inte klarar av att ligga på en strand i en vecka så brukar kompromissen med familjen bli ställen där man kan kombinera sol och bad med god mat och lite civilisation. Alltså har de senaste årens sommarsemestrar nästan alltid blivit i Europa och på ställen som Biarritz, San Sebastian, Cannes, Sardinien och Toscana med bilavstånd till havet. Detta gör att jag måste packa såväl strandkläder så som kläder man kan gå i en stad i eller gå ut och äta middag utan att skämmas för.

Jag försöker också alltid att tänka så praktiskt det bara går. Ett plagg skall kunna användas i flera olika sammanhang för att minska bagaget, dock inte för många gånger av hygienskäl.

Alltså är saker som chinos, en vit buttondown skjorta, en marinblå cardigan och mockaloafers utmärkta plagg då de kan både kläs upp och ner. Addera en virkad diskret slips så klarar man de flesta restauranger utan att behöva packa ner speciellt mycket kläder.

Vid sidan av kläderna måste kameran, i mitt fall en retrodoftande Fujifilm X100 med, liksom ett diskret snyggt armband.

Inspiration - Min semester

ByxorIncotex, Tröja – Sunspel, SkjortaBerg & Berg, SlipsHoward Yount, Loafers – Alden for Drake´s, ArmbandAll Blues, Kamera – Fujifilm X100T

 

För stranden

Några dagar klarar jag trots allt av att sitta på stranden. Dock under förutsättning att det finns ett bra parasoll då min bleka hy mår sådär av för mycket exponering av medelhavssolen.

Av denna anledning har jag alltid en solhatt i form av panamahatt eller keps på stranden. Väl under parasollet så passar jag på att ta igen lite läsning och väljer en bra bok av Tom Wolfe eller W. Somerset Waugham samt en rad magasin så som Monocle eller The Economist. För att svalka sig tar jag gärna en Gin & Tonic på Fentimans Tonic (om de har). Jag har alltid med mig en anteckningsbok och penna då jag ofta när jag är ledig kommer på någon idé eller tanke som jag vill skriva om senare och då antecknar jag den direkt eftersom minnet ibland sviker mig.

På stranden är jag ledigt klädd. Jag föredrar seglarskor eller espandrillos på fötterna och sen blir det t-shirt eller pikétröja. Badbyxorna blir en klassiker med halvlånga ben från Vilebrequin. Eftersom jag normalt sett bär glasögon så är ett bra alternativ att använda solclips att sätta på den vanliga vilket både är praktiskt och i alla fall enligt mig ser rätt bra ut.

Inspiration - Min semester

PanamahattBorsalino, T-shirtOrcival, SolglasögonGarreth Leight, Magasin – Monocle, Tonic Fentimans, BadbyxorVilebrequin, SkorQuoddy, AnteckningsblockSmythson´s, Penna – Lamy

 

I necessären

Jag är inte mycket för grooming, vilket kanske syns…I min necessär som är i cognacsbrunt sadelläder från Drake´s London finns inte mycket egentligen. Jag tar med mig en av mina favoritdofter i form av Byredos Sunday Cologne (ursprungligen hette den Fantastic Man då de gjorde den exklusivt för denna tidning). Annars är det bara en bra deodorant och tvål, en kam och pomada samt en god och bra tandkräm i form av Marvis. Om jag skall resa längre så har jag gärna en ansiktsmask för mörkläggning när man skall sova vilket annars kan vara svårt på flygplan, här i form om en snygg variant från Otis Batterbee.

Inspiration - Min semester

Cologne – Byredo, Sovmask – Otis Batterbee, KamKent, Pomada – ReuzelDeodorant – Neal´s Yard remediesTandkräm – MarvisTvål – Claus Porto,  Necessär – Drake´s

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta