Huntsman – The London Collection

Mitt emellan julfirande och nyårssupé tar vi en liten avstickare till de brittiska öarna. En trend som blivit allt starkare är att de anrika skrädderierna på Savile Row börjar ge sig in i segmentet av toppkonfektion. En marknad med klart lägre arbetskostad och större skalfördelar. Idag tittar vi närmare på überbrittiska Huntsman som sedan ett par säsonger tillbaka erbjuder färdigsydd konfektion av högsta kvalitet.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2014-12-29 12:02  |  Lästid: 3 minuter
Huntsman - The London Collection

Självklart kan man diskutera hur vida ett skrädderis filosofi att varje plagg skall vara producerat efter sin bärare, går hand i hand med att producera kostymer i befintliga storlekar. Samtidigt kan man vända på det; Den som eftersträvar upplevelsen av en skräddarsydd kostym kommer säkerligen fortfarande att föredra den tjänsten men det finns en växande kundkrets som uppskattar skrädderiets estetik men inte känner att de har tid, råd eller behov av att få det skräddarsytt efter sig. Så länge kvalitetskraven är höga på såväl material som konstruktion kan det vara ett utmärkt sätt för dessa skrädderier att leva kvar då marknaden och marginalerna för just skräddarsytt är klart mindre. 

Huntsman´s kollektion för höst och vintern är inspirerad av London. Närmare bestämt distrikten Mayfair och St Jame´s under 1940-talet. Huntsman har grävt i sina arkiv och tagit fram mängder med vintageinspiration från perioden i form av mönster, färg och struktur. Modell för kollektionen är bland andra Jack Guinness.

Snittet är som vanligt från Huntsman hårt skräddat med markerade axlar, timglasformad silhuett och höga ärmhål. Kavajen längd är längre än rådande trend och byxmidjan högre. Samtidigt är deras konfektion något mer kontemporär i sitt snitt än företagets bespoke. 

Kollektionen är en del av Archive Collections som grundades förra året och ambitionen är att behålla känsla och arvet från skrädderiet som sträcker sig tillbaka till 1849. 

Prisnivån varierar såklart beroende på tyg och material men en kostym ligger i runda slängar runt 2 500 pund och kavaj runt 2 000 pund vilket är ca halva priset mot företagets bespoke men fortfarande i premiumsegmentet för konfektion. Kollektionen går att köpa i företagets butik på Savile Row eller via deras webshop.

Huntsman - The London Collection
Ytterplagg från Huntsmans RTW
Huntsman - The London Collection
Breda spetsiga slag.
Huntsman - The London Collection
Kamelrock
Huntsman - The London Collection
Klassisk marinblå kostym.
Huntsman - The London Collection
Grå smalt kritstreksrandig kostym.
Huntsman - The London Collection
Dubbelknäppt
Huntsman - The London Collection
Rutig ullväv med inspiration från 1940-talet.
Huntsman - The London Collection
Hårt skräddad ytterrock i mörkblått.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta