Höstens handskar

Hösten är över oss sedan en tid tillbaka och vintens kyla allt mer framträdande. Därför tänkte vi idag lyfta fram en av hösten och vinterhalvårets elegantaste accessoarer nämligen handsken. Lika stilig som funktionell och beroende på material användbar till mängder av situationer och stilar. Ett par kvalitetshandskar må kosta men likt skorna är de en investering för år framöver.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2013-11-25 09:34  |  Lästid: 2 minuter

Vad man föredrar i handskväg varierar såklart. Har man en ledigare stil kan ett par grövre skinnhandskar med lamullsfoder vara ett utmärkt val för de kallaste vinterdagarna. Bär man till vardags kostym är kanske den eleganta lamnappan med sin blanka yta och släta textur att föredra. Eller varför inte det kanske mest exklusiva valet i handskväg: ett par handsydda ofodrade peccaryhandskar. 

 

Höstens handskar
Handskvärldens Rolls Royce. Handskmakargjorda, Ofodrade handskar i peccaryskinn som sys för hand från svenska Hestra för ca 1700 kronor. Peccary som är vildsvinsskinn anses som det mest slitstarka och åldras oerhört vackert.
Höstens handskar
Ett prisvärt alternativ till de exklusivare skinnkvaliteterna är Hjortskinn som har en mjuk och matt karaktär som åldras fint till ca en tredjedel av priset för Peccary.
Höstens handskar
Ett par svarta handskar i lamnappa är bland det elegantaste man kan bära. Passar utmärkt till den mörka kostymen och blankpolerade oxfords.
Höstens handskar
En annan anrik tillverkare är brittiska Dent´s som här tagit fram en handske som möjliggör för användning mot touch screen skärmar på t ex smart phones och surfplattor. (Mr Porter)
Höstens handskar
Brittiska Drake´s är kanske främst kända för sina slipsar men har en del fina handskar i utbudet. Här i mörkbrun mocka med lila kashmirfoder.
Höstens handskar
Italienska Merola från Rom tillverkar handskar av den Italienska skolan. Här i form av ett par härligt fodrade fårskinnshandskar. (Mr Porter)

 

Översta bilden – Fyra handskar från Florensbaserade Madova. 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta