Höstens doftfavoriter

 |  Publicerad 2009-10-12 12:39  |  Lästid: 2 minuter
Bild 312954

I takt med att löven gulnar och temperaturen faller är det dags byta parfym. Det kyliga vädret bjuder in till rikare variation med tyngre, träiga och orientaliska dofter. Manolos doftexpert Mattias Keresztesi har bland dofthusens klassiker och säsongens nyheter valt ut fem favoriter.

Fahrenheit Absolute – Dior
Dior har för höstsäsongen uppdaterat sin bästsäljande klassiker Fahrenheit. Trots att den nya versionen skall vara en mörkare och mer intensiv version än originalet är den faktiskt enklare att bära. Resultatet är kryddigt och eldigt där orientalisk rökelse möter läder och viol.

Bild 312955

Extreme – Tom Ford
Formell businessdoft från USA:s obestridda dandy. Tom Ford Extreme blandar lyxiga ingredienser som krämig svart tryffel med tunga kryddor som svartpeppar. Basnoter av svalt cederträ och kanel lämnar en elegant finish.

Bild 312956

Pour Monsieur Concentrée – Chanel
Murrig och grön med inslag av mandarin och lavendel. Doftens kryddiga hjärtnoter, som märks efter cirka en kvart, består av kardemumma och muskot. Pour Monsieur Concentrée utvecklas till en behaglig bas av rund vanilj och ekmossa. Ett bra val till långa höstpromenader i kabelstickat och grov tweed.

Bild 312957

Havana Vanille – L’Artisan Parfumeur
Höstens nyhet från exklusiva franska L’Artisan Parfumeur är som namnet antyder inspirerad av resor i Kuba. En perfekt höstblandning med noter av honungssöt tobak, varm vanilj och kryddig rom.

Bild 312958

Jazz – Yves Saint-Laurent
Yves Saint-Laurents Jazz från 1988 håller än idag. En ledig Eau de Toilette som öppnar med frisk citrus och landar i pepprig nejlika och maskulint sandelträ. Modern och urban. Tänk rökigt café i Paris, espresso och en pocket av Camus.

Bild 312959

Mattias Keresztesi, arbetar som projektledare i Sveriges riksdag och driver doftbloggen monkeymanmatts.blogspot.com samt recenserar dofter på basenotes.net.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta