Höstens 8 snyggaste ytterrockar

Idag är det dags att titta närmare på utbudet av klassiska ytterrockar för säsongen. En ytterrock är inte sällan ett av de mest kostsamma men också användbara köpet i den manliga garderoben och alternativen är många. Vi har valt ut åtta modeller som vi tycker sticker ut lite extra i utbudet.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-10-30 09:32  |  Lästid: 3 minuter
Höstens 8 snyggaste ytterrockar

Vi anser att just en ytterrock är ett av de plagg som ofta är värt att lägga mest pengar på i garderoben. Det beror på att det inte bara är ett plagg som skall vara såväl estetiskt som funktionellt tilltalande. Det är kanske det plagget som man under vinterhalvåret bär flitigast som man då rocken inte sällan bärs dagligen till skillnad från kostymer och skor som oftast roteras. 

Vad skall man då tänka på när man väljer att investera i en ytterrock? 

Först och främst är det klokt att fundera på vilken stil man bär i övrigt för att hitta en så mångsidig modell som möjligt. En längre rock uppfattas ofta som något mer formell men också mer värmande medan en kortare version (Peacoats exempelvis) är något ledigare. 

Färgmässigt finns det mängder med alternativ där mörka nyanser i regel passar bäst till en formell klädsel på kvällstid. Likt kostymer är marinblått eller grått utmärkta val som fungerar till mycket i den manliga garderoben. Vill man våga lite mer är en brun, kamelfärgad eller riktigt mörkgrön nyans fina alternativ. 

Beroende på vart man bor och hur man tänkt använda rocken kan tyget variera avsevärt. De senaste åren ha tunna tyger från framför allt italienska tillverkare dominerat marknaden för sin lätta och avslappnade känsla. Det är utmärkta alternativ för höst och vår eller om man bor i en region med lite mildare vinterklimat men för den svenska midvintern är ofta ett lite tyngre och grövre tyg att rekommendera. 

Vi har valt ut våra favoriter i såväl enkel- som dubbelknäppt utförande och valt att försöka ha med en bredare prisbild. 

Corneliani

 

Höstens 8 snyggaste ytterrockar
Längre dubbelknäppt rock från Corneliani i mörkblå ull.

 

Orazio Luciano

 

Höstens 8 snyggaste ytterrockar
Enkelknäppta rocken ”Cortina” från Orazio Luciano i väveriet Leitchtfrieds mörkbruna Loden-tyg.

 

Cesare Attolini

 

Höstens 8 snyggaste ytterrockar
En av branschens snyggaste Peacoats från Cesare Attolini.

 

Calvin Klein 205W39NYC

Höstens 8 snyggaste ytterrockar
En klassisk kamelfärgad rock men med något mindre mättad ton från Calvin Klein.

 

Oscar Jacobson

 

Höstens 8 snyggaste ytterrockar
Oscar Jacobsons modell Saul i en lyxig mörkblå kamelhårsväv.

 

AMI

 

Höstens 8 snyggaste ytterrockar
Rutig knytrock från franska AMI.

 

L.B.M 1911

 

Höstens 8 snyggaste ytterrockar
Brun lite längre Peacoat från L.B.M 1911.

 

Suitsupply

 

Höstens 8 snyggaste ytterrockar
En mörkgrön rock kan vara ett utmärkt alternativ till de mer tradiitonella färgerna. Här i enkelknäppt utförande från Suitsupply.

Översta bilden – B&Tailor

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta