Höstens 7 snyggaste scarfar

När temperaturen nu börjar närma sig fryspunkten på många håll i landet är behovet av värmande plagg och accessoarer åter på tapeten. Ett av de mest stilfulla och funktionella valen är scarfen eller halsduken. Vi har tittat närmare på säsongens utbud och vad man bör tänka på när de skall inhandlas.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-11-14 09:20  |  Lästid: 3 minuter
Höstens 7 snyggaste scarfar
Foto: B&Tailor

Först och främst finns det lika många typer av scarfar som det finns åsikter om hur de bör bäras. Alltifrån grövre ribbstickade versioner i till lövtunna eleganta alternativ i kashmir- eller silkesblandning. 

Vad man väljer för scarf bör främst baseras på två saker: 

I vilka situationer, och till vilka plagg skall den i första hand bäras? 

En grovstickad modell kan således vara väldigt snyggt till en ledig stil med flanellskjorta och Shearlingjacka men ser sällan optimalt ut till en skräddad kostym. Där skulle istället en finstickad version med lyxig finish rimma klart bättre. 

I färgväg finns det också mängder med alternativ och val. Jag skulle personligen rekommendera att man väljer en nyans som är smickrande och inte ligger för nära personens hudton då den bärs nära ansiktet. Mörkblått, mellangrått, nougatbrunt eller vinrött är några exempel på varma och jordiga färger som passar de flesta.

Om man gillar mycket färg och mönster eller en mer avskalad och sober känsla är helt individuellt men vi kan absolut tycka att en kraftigt mönstrad scarf kan vara en trevlig färgklick i en annars sober klädsel. 

Material som vi skulle rekommendera är i första hand kashmir för dess mjuka touch. Det är inte sällan en kostsammare produkt men känslan av att bära bra kashmir mot halsen är svårslaget en kall vintermorgon. Vill man ha en om möjligt ännu lyxigare känsla kan man titta på en väv med kashmir och silke som ofta passar bra i lite mildare klimat och kan bäras en bit in på våren. 

Vi har valt ut 6 modeller i olika prisklasser som alla passar vår personliga smak.

Drake´s

Höstens 7 snyggaste scarfar
Drake´s klassiska enhörningsprint mot en orange bakgrund är en perfekt vitamininjektion för vinterklädseln. Här i en blandning av ull och silke.

Andrea´s 1947

Höstens 7 snyggaste scarfar
Lyxig scarf i två toners kashmir från italienska Andrea´s 1947.

 

Begg & Co

Höstens 7 snyggaste scarfar
Grafitgrå scarf i fjäderlätt kashmir från skotska Begg & Co.

 

Berg & Berg

 

Höstens 7 snyggaste scarfar
En mörkblå scarf är troligtvis det mest mångsidiga alternativet. Här i ull/kashmir/silke från Berg & Berg.

 

Myrqvist

Höstens 7 snyggaste scarfar
Myrqvist är Herrstils egna varumärke och där kan man hitta scarfs i kashmir till ett väldigt överkomligt pris.

 

Stòffa

Höstens 7 snyggaste scarfar
En vinröd scarf kan vara ett utmärkt alternativ till blått eller grått. Här i en blandning av 70% kashmir och 30% silke från Stòffa.

 

L.B.M 1911

Höstens 7 snyggaste scarfar
Scarf i 100% ull med ett intressant mönster från italienska L.B.M 1911.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta