Hösten 2018 från Belvest

Vår bevakning går vidare och idag är det dags att titta närmare på höstens kollektion från venedigskrädderiet Belvest. Ett företag som genom decennier varit förknippat med välsydda kavajer och produktion åt flera av branschens starkaste varumärken.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-11-19 09:35  |  Lästid: 3 minuter
Hösten 2018 från Belvest

Belvest är en av de aktörer som kanske snarare är att se som producent än varumärke. Man har sedan starten för över 50 år sedan varit tongivande inom produktion av kavaj och kostym men kanske främst åt andra aktörer inom Private Label-segmentet snarare än under eget varumärke. 

Det egna varumärket har en image som är lite svår att få grepp om. Hantverksnivån och kvalitén är oantastlig och kostymerna har genom åren varit ett utmärkt alternativ för de som velat verka utan att synas. De har i regel saknat de mest flamboyanta inslagen som deras konkurrenter i Neapel förknippats med utan att för den delen bli en brittisk rustning. 

Om vi tittar på de senaste säsongerna så ser vi tydligt att företaget verkar vilja föryngra sig och lämna den diskreta ”diplomatkostymen” till förmån för en smal och mer kontemporär silhuett. Företag som Zegna och Corneliani har tidigare gjort en liknande resa och vi ser idag kampanjer och lookbooks med högre modegrad.

För hösten har man valt att arbeta med tre koncept: 

Chairman of the BoardJacketinthebox och Natural Soft.

Konstruktionsmässigt är det fortfarande en mjuk och följsam full kanvas-konstruktion som dominerar tillsammans med företagets ikoniska ”Jacket in the box”. Det är en okonstruerad kavajserie där man strippat produkten på all form av kanvas och uppbyggnad. I dagens marknad är det kanske inget man lyfter på ögonbrynen över då mer eller mindre alla aktörer idag arbetar med okonstruerat i någon form men det är viktigt att komma ihåg att det kräver stor kompetens inom mönsterkonstruktion och tillskärning för att skapa ett smickrande plagg utan det stöd som mellanlägg ger. 

Materialmässigt har man valt att arbeta med baby camel (kamelhår från de yngsta djuren), manchester i  sammet, garbadine och bomull/kashmir-blandningar. Lägg därtill mjuka och lätta flaneller samt ett koncept av dubbelsidiga tyger.

Våra personliga favoriter är de mest klassiska tolkningarna där tredelade kostymer i flera fina rutor sticker ut på ett positivt sätt. 

 

Hösten 2018 från Belvest
Tredelad rutig kostym.
Hösten 2018 från Belvest
Kamelfärgad kostym
Hösten 2018 från Belvest
Dubbelknäppt kostym över polotröja i samma ton.
Hösten 2018 från Belvest
En av företagets hybridmodeller där en kavaj möter parkas.
Hösten 2018 från Belvest
Ett annat exempel där en klassisk rock kombinerats med hoodie.
Hösten 2018 från Belvest
Peacoat i mörkblått
Hösten 2018 från Belvest
Dubbelknäppt kostym
Hösten 2018 från Belvest
Längre ytterrock med bälte.
Hösten 2018 från Belvest
Mörk kostym
Hösten 2018 från Belvest
Dubbelknäppta paletåer.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta