H&M blir gentlemän i höst

 |  Publicerad 2006-07-24 10:45  |  Lästid: < 1 minut

Bild 315232Efter förra storsatsningen på klassiskt manligt mode följer H&M upp med ytterligare en kollektion fylld av kostymer, stickat och finare skjortor. Och inspirationen kommer från brittiska gentlemannaklassiker.

Vad kan vi då vänta oss? Jo, materialmässigt är det kashmir och andra finare ullsorter i det stickade – men kanske met intressant: tweedens återkomst till H&M. Tillsammans med flanell i brunt, grått, svart och marin lägger det basen för hela kollektionen. Inspirationen känns helt rätt, även om det är lite tidigt att uttala sig om snitt och sömnadskvalité.

Prismässigt är det modest och tillgängligt som vanligt. Skjortorna och slipsarna ligger på 298 respektive 198 kronor. Koftorna hamnar på 798 kronor och v-ringade kashmirtröjor för 698 kronor.

Precis som förra gången har de valt en fotbollsspelare som modell för kollektionen, italienska Paolo Maldini:

– Paolo Maldinis stil är självklar, avslappnad och elegant på samma gång. Det märks att han är intresserad av mode och vill känna sig välklädd. Den här stilen handlar om klassiska favoriter som kan mixas och matchas i oändlighet. Just nu känns det rätt att styla plaggen minimalistiskt avskalat eller lite nonchalant och det är Paolo Maldinis stil ett bra exempel på, säger H&M:s chefsdesigner Margareta van den Bosch i ett pressmeddelande.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta