Hjälm på

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-03-13 22:47  |  Lästid: 2 minuter
Bild 316829

Motorcyklarna är ett säkert vårtecken. När solen kommer fram och vägarna torkat ger sig nostalgikerna ut för att uppleva frihet på två hjul. Oavsett om syftet är att korsa landet med motorcykel eller småputtra i stan med vespan krävs en snygg hjälm.

Ateliers Ruby
Retroisnpirerade hjälmar utav högsta kvalité är grunden för Ateliers Ruby. Inspirationen är hämtad från Steve Mcqueen, science Fiction och fransk lyx. För hållfasthetens skull tillverkas hjälmarna helt i glasfiber. Insidan är fodrat med nappa från kalvskinn. För att ge motorcyklisten en komplett stil tillverkar företaget även ett antal matchande sidenhalsdukar.

Davida
I mitten av 70-talet startade brittiska Davida att tillverka hjälmar inspirerade motorcykeltävlingar under 50-talet. Den som något gång gått i tankarna att köpa en klassisk brittisk båge som Triumph lär garanterat även funderat över en hjälm från Davida. Hjälmarna tillverkas helt för hand i Liverpool och kan motivlackas helt utifrån kundens önskan.

Bild 316830

Borsalino
Vi tidigare tipsat om Borsalinos smått extravaganta hjälmar. De tål dock att nämnas ytterligare en gång till. Borsalino har tagit med sig all sin kunskap från hattillverkningen och producerat ett antal hjälmar som bevisar att funktionalitet verkligen går att kombinera med stil. Klassikern har en skärm inspirerad av Borsalinos klassiska panamahatt, men hjälmarna finns även med detaljer i tweed, krokodilskinn eller päls. I Sverige säljs Borsalinos hjälmar genom Design Helmets, som bland annat även säljer hjälmar från italienska Andrea Cordone och brittiska Cromwell.

Bild 316831
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta