Hårprodukter för små plånböcker

 |  Publicerad 2006-11-04 18:50  |  Lästid: 2 minuter

Bild 315491Att hitta hårprodukter man trivs med och som ger frisyren just den stadga och känsla man vill ha kan vara en dyr historia. Ofta får man möjlighet att testa nya produkter hos frisören, men de proffsprodukter som säljs där gräver i regel stora hål i en mager plånbok. Om man inte är beredd att lägga 100-200 kronor på ett hårvax finns det dock alternativa produkter på marknaden. Scandinavian Formula är en serie sådana produkter.

Scandinavian Formula-serien består av 15 olika produkter och har tagits fram i samarbete mellan Romella och Hårgänget. Hela serien hittar du här. Samtliga produkter har ett rekommenderat konsumentpris på 79:-.

Vi har testat ett urval av produkterna, där några sticker ut som verkligt goda alternativ till andra produkter vi testat, medan några inte riktigt ger önskad effekt.

Form-moussen är, av de sex produkter jag testat, den som har minst effekt. Moussen försvinner in i håret och lämnar en känsla av – ingenting. En produkt som möjligen kan ge frisyren en tillfällig stadga, men som snabbt går ur. Då är de hårdare produkterna; gelén, creme-vaxet och hår-leran betydligt bättre.

Hår-gelé var det ett bra tag sedan jag använde, men produkten gör vad den ska i fuktigt hår och frisyren stelnar till en stabil, men tydligt stylad frisyr.

Creme-vaxet har en behaglig doft och en textur som gör håret lite glansigt. Frisyren håller bra utan att bli alltför stel och går lätt att fixa till när vinden överraskar dig utanför ditt hem på morgonen.

Hår-leran är ganska lik Sebastians Crude Clay, som jag tidigare testat. Något mindre hållbar, men samtidigt i en helt annan prisklass. Om du gillar lera som produkttyp kan jag rekommendera Scandinavian Formulas.

Inpackningen ska tillföra håret fukt. Produkten har tydliga inslag av menthol, vilket ger en kylande och uppiggande känsla i hårbotten. Effekten blir ungefär som vid bruk av balsam, men som start på en fartfylld utekväll eller uppiggande på fredagskvällen efter jobbet är det här en riktigt trevlig produkt.

Frisyr-sprayen är den produkt som jag tycker bäst uppfyller förväntningarna och som jag också fått mest positiv feedback på från testande vänner. Sprayen tränger in bra i frisyren och får den att stelna till, just så som du valt att forma den. Sprayen sitter i och klarar utan bekymmer en fartfylld utekväll.

Serien finns att köpa på Åhléns, Kicks och i parfymhandel. På Arlanda inrikesterminal finns den även till det reducerade priset 65:- per produkt.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta